17 C
Craiova
sâmbătă, 25 martie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaNationalCiucă aşteaptă explicaţii de la ministrul Apărării pentru declaraţiile despre negocierea cu Rusia

Ciucă aşteaptă explicaţii de la ministrul Apărării pentru declaraţiile despre negocierea cu Rusia

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că trebuie să aibă „o discuție cât se poate de deschisă” cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, după ce va reveni în țară, pe tema opiniei sale că „războiul din Ucraina va mai continua” și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Îl aștept pe dl ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă, aflat în vizită la uzina Dacia din Mioveni.

La o zi după criticile lui Klaus Iohannis, și liderul PSD, Marcel Ciolacu a susținut miercuri că ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a greșit când a spus că negocierile sunt singura șansa pentru încheierea războiului din Ucraina, conform HotNews.

Vasile Dîncu ar fi trebuit să stea de vorbă cu președintele și cu premierul înainte de a exprima o poziție

Liserul PSD a precizat, miercuri, la podcastul EVZ, că atunci când ești ministru al Apărării într-o țară care e într-o zonă de conflict nu poți să ai „păreri personale și crezuri”, iar Vasile Dîncu ar fi trebuit să stea de vorbă cu președintele și cu premierul înainte de a exprima o poziție.

„Ca părere personală, colegială, categoric da, a greșit”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat despre o remaniere a lui Dîncu, seful PSD a răspuns: „Dacă primul ministru va cere acest lucru, vom avea o discuție în Coaliție”.

Vasile Dîncu a spus că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”

Președintele Klaus Iohannis a reacționat marți după ce ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

Șeful statului a declarat că poziția oficială a României este că doar Ucraina decide când, cum și ce negociază, iar unii demnitari ai statului ar trebui să citească revista presei ca să afle asta.

Ministrul român al Apărării a declarat că „războiul din Ucraina va mai continua“

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS