7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalSe amână alegerile locale. Mandatul aleşilor, prelungit până în decembrie

Se amână alegerile locale. Mandatul aleşilor, prelungit până în decembrie

Se amână alegerile locale, iar mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu la 31 decembrie acest an, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan la începutul ședinței de Guvern. Proiectul de Ordonanţă a fost făcut de Autoritatea Electorală Permanentă, împreună cu MAI şi Ministerul Dezvoltării.

„Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Aşadar, trei instituţii, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”, a anunţat vicepremierul.

Raluca Turcan a precizat că, în acelaşi timp, ţinând cont de actualul context epidemiologic şi de decretul preşedintelui României privind starea de urgenţă, va fi simplificată inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor şi desfăşurarea acestor alegeri, la recomandarea celor trei instituţii care au elaborat actul normativ.

Astfel, partidele politice și candidații urmează să prezinte o singură listă de susținători și să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, câte 500 din fiecare județ și 1000 din municipiul București sau, în locul listelor, să fie depusă o contribuție electorală în contul bancar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS