Acasă Politica National Marcel Vela: Ministrul Afacerilor Interne va fi depolitizat

Marcel Vela: Ministrul Afacerilor Interne va fi depolitizat

-

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat joi, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI, că acest minister va fi depolitizat.
Vela le-a transmis tuturor angajaţilor din aceste structuri să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau orice obligaţie faţă de politicieni sau partide care i-au susţinut sau promovat în unele funcţii de răspundere.
“Vă garantez că acest minister va fi de depolitizat. Cei care sunteţi acum în direct cu mine din judeţe, din aparatul central, consideraţi că acum înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, că sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politicieni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut sau v-au promovat în unele funcţii de răspundere de la nivel judeţean”, a precizat Marcel Vela.

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale

Noul ministru de Interne vrea să știe în ce stadiu sunt pregătirile pentru alegerile prezidențiale. Vela le-a transmis un mesaj ironic prefecților.
Mai mulți prefecți au fost loviți subit de boală chiar înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind sub pericolul destituirii de către noua guvernare PNL.
În rândul prefecţilor care nu s-au îmbolnăvit apar primele semne de „epurare”. Emilian Dragnea, prefectul din Argeş, s-a oferit chiar să dea şi o masă la finalul mandatului şi l-a invitat şi pe noul ministru de Interne, Marcel Vela, care a acceptat.
Marius Vela le-a transmis prefecților că sunt „dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politiceni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut şi v-au promovat în unele funcţii de răspundere la nivel judeţean”
Noul ministru de Interne a avut un mesaj ironic la adresa prefecților loviți de virusul misterios:

„Voi trimite o echipă de medici de la policlinica din Oradea, ca să-i ajutăm, că poate au primit o medicamentație greșită. Să nu fie, Doamne ferește, mai grav. Deci, Ministerul de Interne va fi mâine la Arad pentru a le acorda asistență medicală celor doi colegi astfel încât ei să revină cât mai repede la obligațiile profesionale, administrative, guvernamentale și chiar politice pe care le au. Eu nu cred că au fost orientați doi viruși în Arad exact să atace prefectul și subprefectul, și ei să cadă subit într-o boală”, a declarat Marius Vela în cadrul conferinței cu prefecții.

Poliţia Rutieră trebuie să fie la vedere

Marcel Vela a transmis joi, structurilor MAI din teritoriu, să aibă şedinţe operative săptămânal şi să găsească împreună soluţii la problemele judeţene şi locale şi să nu aştepte soluţii miraculoase de la Bucureşti.
El a transmis Poliţiei Rutiere să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi şi pietoni ci să acţioneze la vedere pentru prevenirea contravenţiilor.

“Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că aşa cum am spus îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri ca să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigura siguranţa lor, a bunurilor lor”, a explicat ministrul de Interne.

Ministrul vrea să declare război infractorilor

Marcel Vela a cerut structurilor MAI să declare război infractorilor.
“Vă rog, dragi colegi vă spun din prefecturi, din structurile judeţene, să facem o echipă, să declarăm război infractorilor, un război care îl vom câştiga împreună. Eu sunt trecător pe această funcţie de ministru al Afacerilor Interne. Dumneavoastră aveţi o profesie, o carieră şi în acelaşi timp o dorinţă pentru a face o lume mai bună. Sunt partenerul vostru, luaţi-mă ca un aliat şi un camarad pentru a asigura românilor un climat în care să nu mai fie teamă, să nu mai fie frică, să nu mai existe acea temere de a-ţi trimite copilul la şcoală, de a-ţi intra hoţii în case sau cel mai neplăcut, în cea mai neplăcută situaţie, să fie acuzată o întreagă structură, o întreagă instituţie din cauza greşelii făcute de un coleg de al nostru. Cei care aveţi experienţă, învăţaţi, ajutaţi pe cei mai tineri, să nu greşească pentru că greşeala lor se întinde ca o pată neagră şi pe dumneavoastră, pe toţi cei care lucraţi în acest minister”, a precizat Marcel Vela.

ȘTIRI VIDEO GdS

Francezul Claude Dielna, în vizorul Universităţii Craiova

Universitatea Craiova vrea să se întărească în apărare chiar înaintea derbiului cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regulat. Alb-albaştrii sunt...