14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDarius Valcov şi-a plagiat teza de doctorat

Darius Valcov şi-a plagiat teza de doctorat

Darius Vâlcov a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanţe fără să indice vreo sursă, a decis Comisia de Etică si Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE) în urma unei sesizări primite la scurt timp după ce PressOne a dezvaluit că teza de doctorat a lui Valcov este plagiată.

„49,72 pagini, reprezentand 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, asa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data sustinerii publice a tezei de doctorat”, se arata in raportul Comisiei de Etica a ASE.

Decizia de plagiat a fost luată în data de 26 iulie 2019 de către toți cei 11 membri prezenți, însă abia la finalul săptămânii trecute a fost făcută publică pe site-ul ASE. 

Deși a fost invitat în fața Comisiei de Etică pentru a-și susține poziția față de acuzațiile aduse și pentru a se apăra, fostul consilier al premierului Dăncilă nu s-a prezentat.   

Imediat după publicarea anchetei despre teza sa, Darius Vâlcov susținea într-un comentariu pe Facebook că este „exclus” ca aceasta să fie plagiată. Între timp, Vâlcov – care a fost demis de premierul Viorica Dăncilă la câteva zile după condamnarea lui Liviu Dragnea – și-a desființat contul de Facebook.

Postarea prin care Vâlcov răspundea acuzațiilor de plagiat publicate, în premieră, de PressOne.

Citește materialul integral pe PressOne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS