22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTragedia de la mina din Turcia: 25 de mineri au murit, 28 sunt răniţi în Amasra

Tragedia de la mina din Turcia: 25 de mineri au murit, 28 sunt răniţi în Amasra

Salvatorii încearcă şi sâmbătă dimineaţă să recupereze zeci de mineri încă prinşi în subteran după explozia dintr-o mină de cărbune care s-a soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 28 de răniţi în nord-vestul Turciei, relatează lalibre.be.

Explozia s-a produs vineri, la ora locală 18.15 (15.15 GMT), într-o mină din oraşul Amasra, situată pe malul Mării Negre, şi s-a soldat cu decesul a 25 de persoane, potrivit unui nou raport comunicat de ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca pe Twitter, care a spus că 11 persoane care ieşiseră din mină sunt tratate într-un spital.

Potrivit ministrului turc de interne Suleyman Soylu, 49 din cei 110 mineri care se aflau acolo la momentul exploziei au fost prinşi în subteran.

Deoarece explozia a avut loc cu puţin timp înainte de apus, operaţiunile de salvare au fost încetinite de întuneric.

„Aproape jumătate dintre muncitori au fost evacuaţi. Cei mai mulţi sunt bine, dar există şi răni grave”, a declarat primarul din Amasra, Recai Cakir, la postul privat turcesc NTV.

Potrivit guvernatorului local, o echipă de peste 70 de oameni a reuşit să ajungă într-un punct din fântâna situată la aproximativ 250 de metri adâncime.

O anchetă pentru accident a fost deschisă de către parchetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS