14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalNATO îşi exprimă ”sprijinul şi solidaritatea„ faţă de decizia SUA de a sancţiona Rusia

NATO îşi exprimă ”sprijinul şi solidaritatea„ faţă de decizia SUA de a sancţiona Rusia

Statele membre NATO şi-au anunţat joi sprijinul faţă de decizia Washingtonului de a sancţiona financiar Rusia şi de a expulza zece diplomaţi ruşi, transmite AFP.

‘Statele NATO îşi exprimă sprijinul şi solidaritatea faţă de Aliatul lor, Statele Unite, după anunţarea unor măsuri destinate să răspundă activităţilor destabilizatoare ale Rusiei’, a transmis Alianţa într-un comunicat.

Administraţia Joe Biden a anunţat joi o serie de sancţiuni financiare împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi, drept răspuns la o serie de atacuri cibernetice şi la ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2020, acţiuni atribuite Moscovei.

Preşedintele SUA a semnat un decret care va permite pedepsirea din nou a Rusiei, de manieră să producă „consecinţe strategice şi economice (…) dacă ea continuă sau favorizează o escaladare a acţiunilor sale de destabilizare internaţională”, a avertizat Casa Albă într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS