13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus în lume: Brazilia, a doua țară din lume cu cel mai mare număr de infectări

Coronavirus în lume: Brazilia, a doua țară din lume cu cel mai mare număr de infectări

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a depășit, duminică dimineața, 5,4 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 se apropie de 350.000, în condițiile în care peste 2,2 milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2 au fost declarate vindecate, potrivit centralizării de pe Worldometers.

SUA este țara cu cel mai mare număr de infecții din lume, cu peste 1,6 milioane de cazuri, în timp ce Brazilia se află pe locul 2, cu aproape 350.000.

În ceea ce privește tratamentul, țările încep să reconsidere folosirea hidroxiclorochinei, este și cazul Franței.
Ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat sâmbătă că va solicita revizuirea folosirii hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor COVID-19, după ce un studiu a pus la îndoială eficacitatea acestui tratament şi a evidenţiat efectele sale secundare.

„În urma publicării în (revista medicală) The Lancet a unui studiu care avertizează asupra ineficacităţii şi riscurilor unor tratamente pentru COVID-19, printre care hidroxiclorochina, am sesizat HCSP (Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică) pentru a-l analiza şi a-mi propune în 48 de ore o revizuire a regulilor derogatorii de prescriere”, a scris oficialul francez pe Twitter.
Într-un studiu care a analizat mai mult de 96.000 de persoane spitalizate de pe urma COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, cei trataţi cu hidroxiclorochină sau clorochină au prezentat un risc mai mare de deces şi probleme de ritm cardiac decât pacienţii cărora nu li s-au administrat aceste medicamente.
Studiul, publicat în revista medicală Lancet, nu a arătat niciun beneficiu pentru pacienţii cu coronavirus care iau medicamentele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS