9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieReglementări privind circulaţia trotinetelor electrice

Reglementări privind circulaţia trotinetelor electrice

Autoritățile franceze au introdus reguli clare în Codul Rutier în ceea ce priveşte circulaţia trotinetelor electrice. Decretul este publicat și prevede, printre altele, limitarea vitezei la 25 km/oră, potrivit leparisien.fr.

Decretul vizează trotinete electrice, hoverboard-uri și unicicluri (acele dispozitive electrice cu o roată) definite ca „dispozitive de mișcare personală motorizate“. Regulile au fost elaborate de Ministerul Transporturilor în colaborare cu Ministerul de Interne.

Legea prevede că aceste dispozitive nu trebuie să depăşească o viteză de 25 km/h. Trotinetele electrice trebuie dotate cu lumini față și spate, catadioptrii și un claxon. Purtarea vestei reflectorizante (noaptea sau când este vizibilitate redusă) și casca nu sunt însă obligatorii în oraș, doar în afara acestuia.

Nu se poate utiliza trotineta electrică de către două persoane simultan, uneori un copil. „Dispozitivele de deplasare personală motorizate“ nu vor putea transporta decât un conducător, care trebuie să aibă vârsta de cel puţin 12 ani. În cazul nerespectării regulilor, contravenienţii pot primi o amendă de 35 de euro. De asemenea, utilizarea căștilor audio în timpul mersului este interzisă.

În plus, se pune capăt slalomurilor pe trotuare sau prin mijlocul pietonilor. Conductorii trotinetelor electrice trebuie să utilizeze pistele pentru biciclete sau şoselele unde viteza este limitată la 50 km/h.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS