6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicament nou pentru COVID-19, în studiu clinic în Europa

Medicament nou pentru COVID-19, în studiu clinic în Europa

Un medicament nou pentru fazele grave de COVID-19 este testat în prezent în Europa. Mai exact în Italia, Spania, Germania şi Franţa, informează Mediafax. Este vorba despre sarilumab, medicament aprobat pentru artrita reumatoidă.

În jur de 300 de pacienţi care se află într-un stadiu sever al bolii participă la studiu. Ei trebuie să aibă diagnostic de pneumonie şi confirmare clinică a infecţiei COVID-19, să fie spitalizaţi cu forme severe sau critice ale infecţiei sau să prezinte insuficienţă multiorganică. Lor li se va adăuga o doză intravenoasă de sarilumab la tratament.

Medicamentul este un anticorp monoclonal uman care inhibă receptorul interleukinei 6 (IL-6) prin legarea şi blocarea acestuia. El poate reduce inflamaţia plămânilor la pacienţii cu infecţie severă cu virusul SARS CoV-2. Ipoteza este susţinută de eficienţa unei alte molecule care inhibă receptorul interleukinei 6, tocilizumab.

Acest antiinflamator a fost folosit în China. În Italia este unul dintre medicamentele care, deşi în teste, începe să îşi dovedească eficienţa, potrivit sursei citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS