Acasă Politica Europa Sanna Marin, cel mai tânăr premier din istoria Finlandei

Sanna Marin, cel mai tânăr premier din istoria Finlandei

-

Social-democraţii finlandezi au desemnat-o lider pe Sanna Marin, o tânără în vârstă de 34 de ani, care va deveni cel mai tânăr premier din istoria țării, relatează Reuters.

„Avem mult de muncit pentru a reclădi încrederea [electoratului -n.r]. Avem un program comun de guvernare care întărește coaliţia”, a declarat Sanna Marin, actual ministrul al Transporturilor.
Momentul ales pentru schimbarea conducerii guvernului este neobişnuit pentru Finlanda, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene până la sfârşitul anului, jucând un rol central în eforturile de a stabili viitorul buget al blocului comunitar, notează Reuters.

Premierul în exercițiu, Antti Rinne, a demisionat la începutul acestei săptămâni după ce Partidul de Centru, membru al coaliţiei guvernamentale de la Helsinki, a spus că îşi retrage sprijinul pentru el din cauza felului în care a gestionat o grevă a poştaşilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Anunț lansare proiect „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe pentru angajații din România”

Proiectul „Imbunătăţirea nivelului de cunoştinte pentru angajaţii din România” cod MySMIS 128288 se adresează companiilor şi angajaţilor lor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, pe care îi va avea în centrul atenţiei în perioada 1 Nov. 2019 – 30 Apr. 2021.