8.1 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaMaia Sandu, de Ziua Națională: „România ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii”

Maia Sandu, de Ziua Națională: „România ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii”

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei României, în care exprimă recunoștința moldovenilor față de țara vecină, notează TV8.md. Ea a subliniat importanța legăturii strânse dintre cele două țări.

„România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România.

România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe”, a spus Maia Sandu.

„Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie”

Șefa statului a menționat contribuțiile semnificative ale României în dezvoltarea Republicii Moldova, de la proiecte de modernizare a localităților la intervenții medicale de urgență prin serviciul SMURD și sprijinul acordat în gestionarea pandemiei.

„Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”.

Sandu a evidențiat că România este pentru noi „un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul nostru european”.

„Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun – locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”, scrie TV8.md.

Citește și: Marșul AUR de Ziua Națională a adunat 6000 de oameni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS