15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSUA și-a evacuat ambasada din Sudan

SUA și-a evacuat ambasada din Sudan

Tot personalul guvernamental american a fost evacuat de la ambasada din Sudan. La fel și un număr mic de personal diplomatic din alte țări, scrie Hotnews.

Doi lideri ai consiliului de guvernământ din Sudan, anterior aliați, au început o luptă violentă pentru putere la sfârșitul săptămânii trecute.

Sâmbătă, Washingtonul a cerut în mod repetat părților încetarea focului pentru sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr. Fiecare parte a acuzat-o pe cealaltă că nu respectă armistițiul.

Evacuare cu trupe speciale în doar o oră la ambasada din Sudan

Operațiunea de evacuare desfășurată sâmbătă a implicat puțin peste 100 de membri ai forțelor de operațiuni speciale americane și a început la ora 15.00 (16.00 în România).

Forțele americane au petrecut doar o oră la sol în Sudan înainte de a decola din nou, intrând și ieșind din Sudan fără să se tragă asupra lor de către facțiunile beligerante de la sol, a precizat armata.

SUA nu anticipează o schimbare a situației de securitate din țară pe termen scurt. Washingtonul nu prevede coordonarea unei evacuări de către guvernul american a cetățenilor americani din Sudan acum sau în zilele următoare.

Citește și Consultări la Senat pentru acordarea de vouchere de vacanță în mediul privat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS