1.6 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăOpiniiPropunerea USR pentru funcția de prim-ministru este Dacian Cioloș

Propunerea USR pentru funcția de prim-ministru este Dacian Cioloș

Astăzi, la o săptămână de la demiterea lui Florin Cîțu, Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări pentru rezolvarea crizei.

USR merge la consultări cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și să implementeze reformele din PNRR.

USR susține, în continuare, că un guvern USR-PNL-UDMR condus de un prim-ministru responsabil, a cărui prioritate este punerea în aplicare a unui program de guvernare axat pe reforme, și nu jocurile politice, sunt cea mai bună soluție pentru România.

Propunerea USR pentru funcția de prim-ministru este Dacian Cioloș, o garanție că reformele pot avea loc în România. Echipa de negocieri a USR merge la Klaus Iohannis cu această propunere, dar și cu un pachet de măsuri ce vor sta la baza programului de guvernare. Propunem măsuri concrete, ferme, cu termene clare de punere în aplicare.

Măsurile propuse de USR

Printre cele mai importante măsuri pe care i le vom pune pe masă lui Klaus Iohannis se numără:

  • Pachet de măsuri pentru reducerea cu 32% a prețului energiei electrice;
  • Plan de măsuri ferme pentru limitarea transmiterii COVID-19;
  • Desființarea SIIJ până la final de octombrie 2021 și adoptarea legilor Justiției până la final de 2022.
  • Implementarea „Zero Taxe pe Salariul Minim” pentru a reduce povara fiscală pe salariile mici.
  • Reforma pensiilor speciale, astfel încât toate pensiile speciale să fie aliniate la principiul contributivității până la final de 2022.
  • Reforma companiilor de stat, actualizarea legislației, eliminarea excepțiilor de la numirea profesionistă a managementului până la final de 2022.
  • Revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin până în martie 2023.

Dacă vechile partide fug de responsabilitate, noi suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să inițiem imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză. Cerem la schimb garanția că reformele pe care ne-am angajat să le punem în aplicare și de care România are atât de mare nevoie nu vor mai fi blocate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Râmnicu Vâlcea: Lucrări de lărgire a carosabilului în zona...

S-au finalizat lucrările de lărgire a carosabilului pentru eliminarea...

ȘTIRI GdS