24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalDurerea foametei: Imagini cu brazilieni care caută hrană în mormane de oase

Durerea foametei: Imagini cu brazilieni care caută hrană în mormane de oase

Fotografii sfâșietoare cu brazilieni săraci care scotocesc printr-o grămadă de carcase de animale pentru hrană scot la iveală scara la care cea mai populată națiune din America Latină este afectată de criza economică și socială. Milioane de oameni au fost aruncați în lipsuri de pandemia coronavirusului și de inflația crescândă, relatează The Guardian, conform Hotnews.

Imaginile, surprinse săptămâna trecută la Rio de către fotoreporterul premiat Domingos Peixoto, arată un grup de persoane căutând resturi în spatele unui camion care transportase organele și oasele aruncate de la o fabrică care produce hrană pentru animale de companie și săpun.

„Înainte, oamenii veneau să ceară o bucată de os pentru câinii lor. În aceste zile ei cerșesc oase pentru a face mâncare „, a adăugat Santos, care distribuie resturile celor nevoiași din Rio după ce le-a colectat din supermarketuri.
Denise da Silva, în vârstă de 51 de ani, a spus că trebuie să-și hrănească cei cinci copii și cei 12 nepoți, după ce și-a pierdut recent partenerul. „A trecut atât de mult timp de când am văzut un pic de carne, de dinainte de pandemie … sunt atât de recunoscătoare pentru acest lucru”, a spus Silva.

19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei

Imaginile, dintre care una a apărut pe prima pagină a ziarului Extra, sub titlul „Brazilia 2021: durerea foametei”, a stârnit indignare.

Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei de Covid care a ucis 600.000 de oameni. În altă parte a regiunii suferința este și mai intensă. Săptămâna trecută, o universitate venezueleană de top a declarat că aproape 77% dintre cetățenii de acolo trăiesc acum în sărăcie extremă.
Mii de protestatari au mărșăluit sâmbătă pe străzile din Rio pentru a denunța o calamitate socială pentru care mulți îl învinovățesc pe președintele de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, al cărui răspuns la Covid a fost condamnat la nivel global.

„Este inuman”, a spus Alex Frechette, un artist în vârstă de 43 de ani, care avea în mâini unul dintre tablourile sale care îl înfățișează pe Bolsonaro chicotind lângă trei copii de culoare cu boluri pline cu oase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS