15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCamera Deputaţilor: S-au constituit grupurile parlamentare şi comisia de validare a mandatelor

Camera Deputaţilor: S-au constituit grupurile parlamentare şi comisia de validare a mandatelor

Camera Deputaţilor a ales, luni, comisia de validare a mandatelor, fiind constituite şi grupurile parlamentare.

Grupul parlamentar al PSD are 110 membri, cu o pondere de 33,33% din numărul total al deputaţilor, iar liderul grupului va fi Alfred Simonis.

Grupul parlamentar al PNL are 93 de membri, ponderea sa fiind de 28,18%, iar lider – Gabriel Andronache.

Grupul parlamentar al USR are 55 de membri, cu o pondere de 16,66%, liderul grupului fiind Ionuţ Moşteanu.

Grupul parlamentar al AUR are 33 de membri, ponderea de 10%, iar lider este George Simion.

Grupul parlamentar al UDMR are 21 de membri, cu pondere de 6,36% din numărul total al deputaţilor, lider – Cksoma Botond.

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a lipsit de la lucrări, el intrând în legătură directă prin telefon pentru a comunica cu reprezentanţii în comisia de validare.

Imediat, comisia de validare s-a întrunit pentru validarea mandatelor deputaţilor, iar plenul a luat o pauză de două ore. După ce comisia de validare întocmeşte raportul, deputaţii cărora li se validează mandatul vor depune jurământul în plen.

Camera Deputaţilor este considerată legal constituită după validarea a două treimi din mandatele de parlamentar şi după depunerea jurământului de către aceştia.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că toţi membrii grupului minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor au intrat în izolare după ce unul dintre aceştia a fost depistat cu COVID-19. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS