19.5 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNationalVIDEO Orban: Orice reparaţie, modernizare sau achiziţie pentru ATI va fi inclusă într-un plan de conformare

VIDEO Orban: Orice reparaţie, modernizare sau achiziţie pentru ATI va fi inclusă într-un plan de conformare

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că „orice” lucrare de reparaţie sau de modernizare la secţiile de Terapie intensivă ( ATI )va fi inclusă într-un plan de conformare, menţionând, totodată, că există posibilitatea de a deconta cheltuielile prin cofinanţare europeană nerambursabilă, potrivit agerpres.

„Am discutat despre planul de verificări din secţiile de ATI. Am discutat foarte clar de urmărim. Urmărim, practic, conformitatea cu reglementările, fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări referitoare la funcţionarea secţiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care va fi adus la cunoştinţa managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparaţie, de achiziţii, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare”, a explicat Orban, după o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

El a adăugat că a discutat despre posibilitatea de decontare a acestor cheltuieli din fonduri europene.

„De asemenea, pot să vă spun de pe acum că am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli prin cofinanţare europeană nerambursabilă”, a precizat Ludovic Orban. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecFie că este vorba despre timpul tău, lucruri sau...

ȘTIRI GdS