5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaUngaria a comandat 5 milioane de doze de vaccin în cadrul schemei UE

Ungaria a comandat 5 milioane de doze de vaccin în cadrul schemei UE

Ungaria a comandat aproape 5 milioane de doze de vaccin contra noului coronavirus în cadrul schemei UE de furnizare a potențialelor vaccinuri anti-Covid, a declarat premierul Viktor Orban la radioul public, potrivit Reuters.

Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori.

Amintim că executivul european vrea să încheie acorduri cu șase companii sau consorții farma pentru achiziționare în avans de vaccinuri promițătoare.De asemenea, Orban a declarat că Ungaria a făcut schimbările necesare în sectorul sanitar pentru a creşte şansele unei „apărări aproape perfecte împotriva pandemiei” în cazul unui al doilea val, subliniind că i-a dat instrucţiuni clare ministrului responsabil cu sănătatea să furnizeze o opinie profesională precisă cu privire la primul vaccin anticoronavirus ce urmează să fie lansat, potrivit MTI și Agerpres.

Premierul ungar a făcut apel pe de altă parte la persoanele care manifestă simptome de COVID-19 să se autoizoleze, subliniind că nicio formă de apărare împotriva virusului nu poate avea succes fără participarea benevolă a publicului.
Calitatea răspunsului unei ţări la virus ţine nu atât de măsurile luate de guvern, cât de nivelul de inteligenţă al ţării, a comentat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS