14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Politica Iohannis la finalul summit-ului NATO: Mergem împreună mai departe fără niciun semn de întrebare

Iohannis la finalul summit-ului NATO: Mergem împreună mai departe fără niciun semn de întrebare

-


Concluzia summit-ului NATO de la Londra, desfășurat pe fondul tensiunilor între Donald Trump, este că „NATO este unită, suntem uniți, NATO este puternică și mergem împreună mai departe fără niciun semn de întrebare”, a anunțat, miercuri, Klaus Iohannis, la finalul reuniunii.

Acesta a spus că liderii țărilor membre au decis să înceapă oficial un proces de elaborare a unor strategii pentru viitorul Alianței nord atlantice, care să îi aducă și o componentă politică mai accentuată.

„S-a discutat despre procesul de reflecție, de stabilire a unor strategii pentru NATO și am decis ca sub conducerea secretarului general să demareze un astfel de proces de reflecție”, a explicat Klaus Iohannis. Preşedintele a spus că celebra declarație a lui Emmanuel Macron despre „moartea cerebrală” a Alianței ”a fost o afirmație care a dorit să șocheze un pic ca să inițieze un proces de reflecție”.

„Trebuie să stabilim împreună care sunt amenințările la care trebuie să facă față NATO, cine sunt adversarii noștri, cum se relaționează NATO cu noile puteri, de exemplu cum se relaționează cu China, cum abordăm terorismul, cum se abotdează teatrele de război unde NATO nu e membră ca atare dar sunt prezenți membri, ca să evităm situații cum a apărut în Siria”, a spus președintele României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare...

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare de la evaluarea naţională

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...