20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMinisterul Justiției lansează astăzi procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DNA și DIICOT

Ministerul Justiției lansează astăzi procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DNA și DIICOT

Ministerul Justiției va lansa pe 2 decembrie procedura de selecție a procurorului general al României, dar și cele pentru procurorii-șefi de la DNA și DIICOT, funcțiile fiind ocupate momentan interimar. Anunúl a fost făcut săptămâna trecută e ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în prima conferință de presă de la preluarea mandatului.

„Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT”, a anunțat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.Întrebat dacă actualii șefi ai DNA, Călin Nistor, și Parchetului General Bogdan Licu, ar fi favoriți pentru aceste funcții, Predoiu a răspuns: „Dezmint categoric orice rezultat prestabilit. Invit pe toată lumea să participe la concurs, există toata disponiblitatea Ministerului Justiției să selectam cei mai buni oameni”.

Întrebat cât de importante vor fi criteriile de integritate, inclusiv acadamică, Predoiu a spus că, așa cum a menționat și președintele Iohannis în dezbaterea sa cu jurnaliștii, criteriile sunt experiență, profesionalism și integritate. „Acestea sunt premise de la care plecăm”.

Ministrul Justiției a mai precizat că, la scurt timp, va lansa procedura și pentru celelalte funcții de conducere pentru care Ministerul Justiției formulează propuneri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS