26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalBugetul pe 2020 va avea un deficit de 3,5%

Bugetul pe 2020 va avea un deficit de 3,5%

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a dat de înțeles marți, într-o conferință de presă, că deficitul bugetar pe anul viitor va fi de 3,5%, precizând că un document va fi publicat în zilele următoare, potrivit hotnews.

„Veți vedea că avem soluții pentru a avea un deficit cu 3,5% (în 2020 n.r.) și a menține și legislația în vigoare. Astăzi există foarte multe programe prin care se sifonează bani din buget și le vom opri”, a spus Cîțu.

Referindu-se la rectificare, el a precizat că era necesară avand în vedere execuția până în acest moment și faptul că bugetul a fost construit pe informatii neadevărate, pe o supraestimare a veniturilor. Rectificarea, spune el, are rolul de a îndrepta și a repara „toate prostiile făcute în ultimii 3 ani de PSD la Guvernare”.

Potrivit acestuia, rectificarea ne arată că veniturile trebuie diminuate cu peste 18 miliarde lei.

“Rectificarea era necesară pentru că dacă nu făceam acestă rectificare, banii pentru pensii, indemnizații, concedii medicale și alt cheltuieli sociale nu erau cuprinși pentru ultimele 2 luni. Cine spune că nu trebuia să facem aceste plăți minte, și ar fi trebuit, în primul rând să încep să cer celor de la PSD unde sunt cei 18 miliarde lei, dacă trebuia să cerem banii să-i aducă ei de acasă sau trebuie să îndreptăm ce au făcut ei?”, a spus ministrul Finanțelor.

Citeşte şi a alte declaraţii făcute de Florin Cîțu pe hotnwes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS