15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaSondaj privind alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis, pe primul loc

Sondaj privind alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis, pe primul loc

Un sondaj privind alegerile prezidenţiale, realizat de Socio-Data în perioada 16-20 septembrie 2019, arată preferinţele românilor cu privire la scrutinul de pe 10 noiembrie.

Astfel, actualul preşedinte Klaus Iohannis se află pe primul loc, cu 40%, în scădere faţă de săptămâna trecută, când ar fi obţinut, potrivit aceleiaşi surse, 46%.

Pe locul 2 ar fi Viorica Dăncilă – 19% (în creştere cu două procente), iar pe locul 3 Mircea Diaconu – 16%. Dan Barna, cu 15%, Theodor Paleologu – 5% şi Kelemen Hunor – 3% ar fi următorii în preferinţele electoratului.

La întrebarea “Indiferent de optiunea dvs de vot, cine credeti ca va intra in turul 2 al alegerilor prezidentiale”, răspunsurile au aratat că Dan Barna este candidatul considerat cu 30% şanse pentru a intra în turul doi. Viorica Dăncilă ar avea 33% şanse, iar Mircea Diaconu – 18%.

Sondaj privind alegerile parlamentare de anul viitor

La întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare şi ar candida următoarele partide sau alianţe, Dvs. cu ce partid aţi vota”, sondajul arată că PNL ar obţine 28% (în scădere faţă de primele două săptămâni din septembrie, când partidul era cotat la 32%, potrivit sursei citate).

PSD ar fi creditat cu 25% (faţă de 26% – săptămâna precedentă şi 22% în ultima săptămână din august). Alianţa USR PLUS ar beneficia de 22% din voturi, Pro România – 9%, ALDE – 4%, UDMR şi PMP – câte 5%.

Sondajul national a fost realizat de Socio-Data cercetare socială, în perioada 16-20 septembrie 2019, pe un eşantion de 1.070 de persoane cu drept de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS