25 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate SJU Craiova începe să testeze Covid la cerere, cu plată

SJU Craiova începe să testeze Covid la cerere, cu plată

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, prin Laboratorul de Genetică Medicală al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj (CRGM DJ) demarează programul de testare la cerere, în regim cu plată, pentru detecţia infecţiei cu COVID -19 prin metoda RT-PCR.

Persoanele care nu sunt eligibile a fi testate pentru COVID-19 dar care, prin natura profesiei, sunt expuse frecvent la agenți infecțioși, au nevoie de acest test pentru reluarea activității profesionale sau au fost solicitate să prezinte un buletin de analize în țară sau în străinătate, pot accesa, la cerere, testul Real -Time PCR pentru diagnosticarea infecției cu COVID-19, începând cu data 29 Iunie 2020.

Testul, doar cu programare

Testul va fi disponibil numai cu programare, iar rezultatele vor fi transmise prin email, la adresa menţionată de către solicitant . Testele vor fi raportate către DSP, conform legislației în vigoare, indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de aproximativ 24 ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR este de 200 RON.

Programarea se poate face telefonic în intervalul 7:00– 20:00 la numărul 0739000004.
Pentru validarea programării trebuie efectuată plata contravalorii testului în maximum 24 ore de la momentul programării telefonice, NU MAI TÂRZIU de ziua anterioară recoltării.

Plata taxei de testare se va efectua la Biroul de Internări situat în holul central al Policlinicii (Ambulatoriului) SCJU Craiova.

Recoltarea probelor se va efectua conform planificării, între orele 700 – 730 si 1100 – 1200 , în cortul amenajat in fața Policlinicii (Ambulatoriului) SCJU Craiova.

Rezultatele vor fi emise in 24h de la momentul recoltării în limba romana şi /sau engleză (la cerere).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB / Mihai Bălaşa este apt!...

Veşti bune pentru suporterii Universităţii Craiova în perspectiva derbiului cu FCSB: Mihai Bălaşa este apt!

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB / Mihai Bălaşa este apt!...

Veşti bune pentru suporterii Universităţii Craiova în perspectiva derbiului cu FCSB: Mihai Bălaşa este apt!

A doua sesiune a Bacalaureatului între 24 august –...

Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Cinci cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un automarfar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean...

România: Nou record de infectări – 614

Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....

Peste 90.000 de persoane au trecut graniţa ieri

Prin punctele de frontieră au efectuat, ieri, formalitățile de control aproximativ 90.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.500 mijloace de transport (dintre care 14.600 automarfare).

Locuitorii din Melbourne, în izolare

Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se...