9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComuna Coţofenii din Faţă, îngropată în nămoale

Comuna Coţofenii din Faţă, îngropată în nămoale

O comună doljeană este la propriu îngropată în nămoal. Locuitorii sunt disperaţi că nu mai pot ieşi din curţi. Se deplasează cu greu pe drumurile din comună, atât pe jos cât şi cu maşinile. Oamenii sunt atât de revoltaţi încât au luat primăria cu asalt, să ceară socoteală primarului.

Este vorba de comuna doljeană Coţofenii din Faţă, unde din cauza lucrărilor de canalizare mare parte din străzi sunt acoperite cu nămol. Localnicii spun că au ajuns la disperare. Sunt în situaţia să înoate prin noroi, nu-şi mai pot băga maşinile în curte, nici măcar morţii la groapă nu-i pot duce. Cu alte cuvinte, este un dezastru. Oamenii acuză primăria, dar şi firma care execută lucrările de canalizare.

Modul în care acestea sunt executate au dus la degradarea drumurilor comunale, devenind impracticabile. Mormanele de pământ s-au transformat în nămol după începerea ploilor. Accesul în locuinţe este îngreunat. Mersul pe jos, cât şi cu mijloacele de transport se face anevoie. Terenul pe care sunt amenajate drumurile este oricum sensibil din cauză că în subteran sunt izvoare care înainte erau captate. După ce s-au făcut săpături apa a ieşit la suprafaţă. Firma constructoare a făcut prăpăd în comună, iar pe primar nu-l interesează,

spune un localnic.

Drum din comuna Coţofenii din Faţă/foto cititor GdS


29 de familii au depus o sesizare la Inspectoratul de Stat în Construcţii, cu privire la modul în care lucrează firma. Oamenii susţin că de când au început ploile, a început şi coşmarul lor.

Peste tot în comună este nămol care îţi trece de gleznă. Sunt afectate strada principală, Aleea Chintescu, ieşirea spre Beharca. Suntem disperaţi. Au spart podeţele de la porţi şi au astupat şanţurile de scurgere a apelor provenite de la ploi. Ne intră apa în curte, iar pe drum nu mai putem merge. Primarul nu ne-a lămurit cu nimic,

spune un alt localnic.

Drum din comuna Coţofenii din Faţă/foto cititor GdS

Locuitorii comunei susţin că firma care face lucrările de canalizare nu execută la timp lucrările, iar ce execută este defectuos.

Primarul îi înţelege pe localnici şi nu prea

Revoltaţi, parte din localnici s-au adunat în faţa primăriei şi au cerut să vorbească cu primarul Constantin Cârciumaru.
Numai că, edilul , deşi spune că-i înţelege pe locuitorii comunei, nu le dă dreptate.

Au venit oamenii la primărie. Eu îi înţeleg. Trebuie să înţeleagă şi ei că peste un an vor avea canalizare la poartă. Firma care face lucrările este în termen. Muncitorii fac tot ce se poate. I-a prins vremea rea, azi au oprit lucrările.Vin sâmbătă să remedieze ce se poate. Avem de introdus opt km de canalizare. Ei nu vor să evoluăm, să fim şi noi ca celelalte comune ? Ei au cu mine ceva, nu neapărat cu muncitorii,

a replicat primarul localităţii Coţofenii din Faţă.

Drum din comuna Coţofenii din Faţă/foto cititor GdS

Lucrări şi costuri

Lucările de canalizare se execută pe o lungime de 7447 ml. Valoarea lucrărilor de bază-construcţii şi instalaţii 3015316.47 lei. Valoare montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale – 6570.77 lei Valoare utilaje,echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj 1038005.00 lei. Valoarea lucrarilor de organizare de şantier -13642.95 lei.
Valoarea totală este de 4226803.03 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS