24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiectul pentru achiziția de troleibuze pentru Târgu Jiu, blocat în continuare de Ministerul Dezvoltării

Proiectul pentru achiziția de troleibuze pentru Târgu Jiu, blocat în continuare de Ministerul Dezvoltării

Achiziția de troleibuze noi pentru Târgu Jiu este blocată în continuare la Ministerul Dezvoltării Regionale, cu toate că s-a schimbat guvernul. Este vorba un proiect cu finanțare europeană, aflat de o jumătate de an tot în faza organizării licitației. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, rezultatul licitației nu este cunoscut și s-a decis amânarea stabilirii rezultatului până în prima parte a anului viitor.

Marcel Romanescu a mai spus că nu înțelege care este motivul pentru care achiziția este blocată. Proiectul vizează cumpărarea a 20 de troleibuze pentru Târgu Jiu și 20 pentru Ploiești. Sunt singurele orașe din țară care au avut proiecte pentru programul respectiv. Patru mari companii au depus oferte încă din luna iunie, însă licitația a fost amânată pentru data de 22 ianuarie. Astfel, vor trece în total 7 luni până la anunțarea ofertei câștigătoare.

20 de troleibuze

Patru mari companii din Polonia, China, România și Ucraina au depus oferte la licitația pentru achiziționarea celor 40 de troleibuze pentru orașele Ploiești și Târgu Jiu. Bugetul total pentru Târgu Jiu și Ploiești este de peste 18 milioane de euro.

Licitația a fost lansată pe 29 martie de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Cele patru oferte, depuse până la termenul limită din 22 iulie, provin de la: 1. Solaris Bus & Coach (Polonia) 2. Bozankaya Otomotiv (Turcia) 3. Asocierea Egnatia Rom – Uzina Electronmas (România – Ucraina) 4. Asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus (China). Contractul vizează achiziționarea de 11 troleibuze normale și 9 troleibuze cu autonomie extinsă, de circa 12 metri lungime, destinate transportului public urban de călători pentru Târgu Jiu. Valoarea estimată a contractului pentru municipiul Târgu Jiu este de 49 de milioane de lei.

Încă un proiect

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai spus că este un în pregătire încă un proiect care vizează infrastructura de transport în municipiu. Acesta are ca obiectiv achiziția a încă 15 troleibuze noi.

De asemenea, va fi modernizată rețeaua de transport și prelungirea rețelei până la Dedeman și Liceul Sportiv. Acest din urmă proiect se va implementa într-o perioadă de trei ani. Deocamdată, nu a sosit la Târgu Jiu primul lot de troleibuze care vor funcționa pe actuala rețea de cablu, care este foarte veche și care nu mai poate fi modernizată. Aceasta trebuie să fie înlocuită cu totul, inclusiv stâlpii de susținere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS