12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai puţini craioveni beneficiază de ajutorul de căldură

Mai puţini craioveni beneficiază de ajutorul de căldură

Ajutorul pentru căldură (încălzire) poate fi solicitat de către craioveni prin intermediul unei cereri până la data de 20 noiembrie.

Ajutorul pentru căldură este un sprijin oferit pentru încălzirea locuinței, ce este acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011. Se solicită anual la primăria localității, fie personal, fie prin intermediul asociației de proprietari a blocului.

Sprijinul financiar este oferit de către statul român şi primărie acelor persoane care au venituri prea mici pentru a-și permite costul integral pentru încălzirea locuinței. Se oferă timp de cel mult cinci luni pe an, în perioada sezonului rece, lunile noiembrie și martie.

Mai puţini beneficiari

Până săptămâna trecută, la Direcţia de Asistenţă Socială Craiova se înregistraseră peste 130 de cereri pentru acordare ajutor încălzire locuinţă. Dintre acestea 10 solicitări erau de la craioveni care îşi încălzesc locuinţa cu energie electrică. Cele mai multe solicitări vin de la persoanele care îşi încălzesc locuinţa cu gaze naturale, 170. Alţi 30 de craioveni care îşi încălzesc locuinţa cu lemne şi cărbuni au făcut şi ei solicitări pentru ajutor bănesc. În schim, pe energie termică sunt doar 26 de cereri. Reprezentanţii Direcţiei spun că solicitările sunt în scădere comparativ cu anii trecuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS