16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlți copaci scoși din rădăcină la Târgu Jiu pentru a face locuri de parcare

Alți copaci scoși din rădăcină la Târgu Jiu pentru a face locuri de parcare

Primăria Târgu Jiu contină să elimine spațiile verzi din zona centrală a municipiului pentru a amenaja parcări publice.

Este vorba tot de strada Unirii, unde săptămâna trecută a fost spart trotuarul și scoși mai mulți copaci pentru a amenaja 12 locuri de parcare. Edilii nu s-au mulţumit cu atât, astfel că lucrările pentru amenajarea alveolelor pentru parcări pe bulevardul Unirii din Târgu Jiu continuă. Pomii de pe marginea drumului vor fi scoși și de această dată, așa cum s-a întâmplat pe sensul opus de mers.

Maşinile-s de vină

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Adrian Drulă, această măsură a fost luată fiindcă în zonă se creau blocaje din cauza mașinilor oprite pe prima bandă. „A fost luată măsura amenajării celor două alveole și pe partea opusă a celor care s-au amenajat deja. Măsura a fost luată din cauza mașinilor oprite pe prima bandă de mers. Vor fi scoși și de această data patru copaci ornamentali, care vor fi plantați în altă parte a municipiului Târgu Jiu“, a declarat Adrian Drulă.
Cetățenii nu sunt mulțumiți că spațiile verzi dispar din centrul orașului și trotuarele devin mai mici pentru a face loc mașinilor.

Parcarea de la Stadion va deveni parcare cu plată

De asemenea, Primăria Municipiului Târgu Jiu anunță cetățenii că, începând de miercuri, 6.11.2019, parcarea supraterană din fața Stadionului Municipal se va închide, iar parcarea subterană va fi deschisă pentru intrarea autoturismelor între orele 07.00 și 19.00, iar pentru ieșire, între orele 7.00 și 21.00. Potrivit lui Adrian Drulă, parcarea de la suprafață nu va mai fi utilizată, având în vedere că în spațiile de la Stadionul Municipal urmează să funcționeze societăți comerciale și astfel ar fi îngrădit accesul în zonă. Deocamdată, parcarea subterană va putea fi folosită în mod gratuit, până când șoferii se vor obișnui cu aceasta și cu sistemul de eliberare a tichetelor. După o perioadă, parcarea subterană va fi cu plată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS