23 C
Craiova
duminică, 9 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj EXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

EXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

Licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată. Procedura de achziţie publică demarată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin care urma să se achiziţioneze 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova a eşuat.

După ce a prelungit de două ori termenul de depunere a ofertelor, după ce a răspuns la zeci de solicitări de clarificare, ministerul nu a primit nicio oferă până la data de 10 iunie. Drept urmare, procedura a fost anulată automat.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere ofertă nu au existat ofertanţi înscrişi“, este anunţul postat în sistemul electronic de achiziţii publice.

În discuţiile cu posibilii ofertanţi, MDRAP acceptase unele condiţii, printre care şi varianta ca primul tramvai să fie livrat Craiovei până în luna a 15-a din contract, iar restul de 16 până în luna a 22-a, din totalul de 24 de luni cât era durata acordului cadru de achiziţie.

Cu toate acestea, licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. Cel mai probabil, licitaţia va fi reluată, însă cei care au cel mai mult de suferit sunt craiovenii, care se vor chinui în continuare să circule cu tramvaiele actuale, care au peste 35 de ani vechime.

Licitaţia derulată de MDRAP a fost lansată pe 18 ianuarie 2019, la o valoare estimată a contractului de 170 milioane de lei fără TVA, respectiv 202.300.000 de lei cu TVA.

Achiziţia urma să se facă printr-un proiect cu fonduri europene implementat de minister prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contribuţia Craiovei la acest proiect, reprezentând 2% din valoarea eligibilă, era de 4.046.987,70 lei (partea de cofinanțare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Paul Papp și Alexandru Tudorie, la o semnătură de...

Universitatea Craiova este aproape de primele transferuri ale perioadei de mercato din...

ȘTIRI GdS

Paul Papp și Alexandru Tudorie, la o semnătură de...

Universitatea Craiova este aproape de primele transferuri ale perioadei de mercato din vară. Paul Papp, fundaș central rămas liber de contract după despărțirea de Sivasspor și Alexandru Tudorie, atacantul celor...

Cod galben de grindină în Olt și Vâlcea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică mai multe avertizări nowcasting Cod galben de averse, grindină şi vijelii, valabile în şase...

Verstappen a produs surpriza și a câștigat Marele Premiu...

Plecat de pe poziția a patra în Marele Premiu aniversar de la Silverstone, Max Verstappen (RedBull Racing) a reușit să producă surpriza...

Gorj: 38 de noi cazuri de coronavirus

Din datele raportate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, situația epidemiologică la nivelul județului Gorj, în data de 09.08.2020, se prezintă...

Coronavirus: Peste 1.000 de cazuri în ultima zi. 27...

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Craiova: Incendiu la un apartament de pe str. Madona...

UPDATE: Au fost suplimentate forțele de interveție. Sunt în total trei autospeciale cu apă și spumă și două autospeciale de lucru la...