9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

EXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

Licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată. Procedura de achziţie publică demarată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin care urma să se achiziţioneze 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova a eşuat.

După ce a prelungit de două ori termenul de depunere a ofertelor, după ce a răspuns la zeci de solicitări de clarificare, ministerul nu a primit nicio oferă până la data de 10 iunie. Drept urmare, procedura a fost anulată automat.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere ofertă nu au existat ofertanţi înscrişi“, este anunţul postat în sistemul electronic de achiziţii publice.

În discuţiile cu posibilii ofertanţi, MDRAP acceptase unele condiţii, printre care şi varianta ca primul tramvai să fie livrat Craiovei până în luna a 15-a din contract, iar restul de 16 până în luna a 22-a, din totalul de 24 de luni cât era durata acordului cadru de achiziţie.

Cu toate acestea, licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. Cel mai probabil, licitaţia va fi reluată, însă cei care au cel mai mult de suferit sunt craiovenii, care se vor chinui în continuare să circule cu tramvaiele actuale, care au peste 35 de ani vechime.

Licitaţia derulată de MDRAP a fost lansată pe 18 ianuarie 2019, la o valoare estimată a contractului de 170 milioane de lei fără TVA, respectiv 202.300.000 de lei cu TVA.

Achiziţia urma să se facă printr-un proiect cu fonduri europene implementat de minister prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contribuţia Craiovei la acest proiect, reprezentând 2% din valoarea eligibilă, era de 4.046.987,70 lei (partea de cofinanțare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS