25.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj EXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

EXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

Licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată. Procedura de achziţie publică demarată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin care urma să se achiziţioneze 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova a eşuat.

După ce a prelungit de două ori termenul de depunere a ofertelor, după ce a răspuns la zeci de solicitări de clarificare, ministerul nu a primit nicio oferă până la data de 10 iunie. Drept urmare, procedura a fost anulată automat.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere ofertă nu au existat ofertanţi înscrişi“, este anunţul postat în sistemul electronic de achiziţii publice.

În discuţiile cu posibilii ofertanţi, MDRAP acceptase unele condiţii, printre care şi varianta ca primul tramvai să fie livrat Craiovei până în luna a 15-a din contract, iar restul de 16 până în luna a 22-a, din totalul de 24 de luni cât era durata acordului cadru de achiziţie.

Cu toate acestea, licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. Cel mai probabil, licitaţia va fi reluată, însă cei care au cel mai mult de suferit sunt craiovenii, care se vor chinui în continuare să circule cu tramvaiele actuale, care au peste 35 de ani vechime.

Licitaţia derulată de MDRAP a fost lansată pe 18 ianuarie 2019, la o valoare estimată a contractului de 170 milioane de lei fără TVA, respectiv 202.300.000 de lei cu TVA.

Achiziţia urma să se facă printr-un proiect cu fonduri europene implementat de minister prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contribuţia Craiovei la acest proiect, reprezentând 2% din valoarea eligibilă, era de 4.046.987,70 lei (partea de cofinanțare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...

Primarul din Washington denumește o piață „Viețile negrilor contează”

Primarul din Washington DC a schimbat numele unei piețe de lângă Casa Albă în „Black Lives Matter Plaza” (Viețile Negrilor Contează), drept...

Novak Djokovic: Regulile pentru a juca la US Open...

Tenismanul Novak Djokovic, numărul 1 ATP, consideră că sunt extreme şi imposibile condiţiile sanitare impuse la US Open. Turneul este programat cu...

Ministrul Sănătății crede că un al doilea val Covid...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă, că un eventual al doilea val epidemiei de coronavirus nu va avea aceeaşi intensitate ca...

Ireal. Câți americani au făcut gargară cu clor pentru...

Peste o treime dintre americani au folosit în mod necorespunzător soluții de curățare și dezinfectare pentru a încerca să prevină infectarea cu...
00:01:26

VIDEO | Turiști nemți amendați după ce au înotat...

Doi turiști din Germania care au înotat în Canal Grande din Veneția au fost amendați și dați afară din oraș, transmite CNN.