12.9 C
Craiova
miercuri, 28 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj EXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

EXCLUSIV. Tramvaiele din Craiova, aventură eşuată

Licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată. Procedura de achziţie publică demarată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin care urma să se achiziţioneze 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova a eşuat.

După ce a prelungit de două ori termenul de depunere a ofertelor, după ce a răspuns la zeci de solicitări de clarificare, ministerul nu a primit nicio oferă până la data de 10 iunie. Drept urmare, procedura a fost anulată automat.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere ofertă nu au existat ofertanţi înscrişi“, este anunţul postat în sistemul electronic de achiziţii publice.

În discuţiile cu posibilii ofertanţi, MDRAP acceptase unele condiţii, printre care şi varianta ca primul tramvai să fie livrat Craiovei până în luna a 15-a din contract, iar restul de 16 până în luna a 22-a, din totalul de 24 de luni cât era durata acordului cadru de achiziţie.

Cu toate acestea, licitaţia pentru tramvaiele din Craiova a fost anulată pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. Cel mai probabil, licitaţia va fi reluată, însă cei care au cel mai mult de suferit sunt craiovenii, care se vor chinui în continuare să circule cu tramvaiele actuale, care au peste 35 de ani vechime.

Licitaţia derulată de MDRAP a fost lansată pe 18 ianuarie 2019, la o valoare estimată a contractului de 170 milioane de lei fără TVA, respectiv 202.300.000 de lei cu TVA.

Achiziţia urma să se facă printr-un proiect cu fonduri europene implementat de minister prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contribuţia Craiovei la acest proiect, reprezentând 2% din valoarea eligibilă, era de 4.046.987,70 lei (partea de cofinanțare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iluminat inteligent şi autobuze smart în Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea are în implementare proiecte...

ȘTIRI GdS

163 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate 163 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Situația epidemiologică a județului Dolj...

Noile reguli pentru tratarea pacienților cu COVID

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 fără simptome sau cu forme ușoare nu vor mai fi...

Vâlcea: 101 unități de învățământ, în Scenariul Roșu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a anunțat că , astăzi, potrivit situației evoluției cazurilor de COVID-19, 101 unități de învățământ sunt în Scenariul...
00:01:00

Parcări sau bălţi

Parcările din baltă, aşa ar putea fi numite unele din parcările care deservesc blocurile din Craiova.

Nu avem noroc de parcări supraetajate?

Primăria Craiova ar fi vrut o parcare supraetajată pe spaţiul verde din faţa intrării în Parcul „Nicolae Romanescu“.

Zece persoane reţinute după o bătaie cu pietre

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea a zece persoane acuzate de comiterea mai multor infracţiuni. Este vorba de membrii a două familii din comuna doljeană Coţofenii din Faţă, care s-au încăierat în urmă cu o săptămână.