17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Unsprezece morți și zeci dispăruți în largul coastei sudului Italiei

(VIDEO) Unsprezece morți și zeci dispăruți în largul coastei sudului Italiei

-

Cel puțin 11 persoane au murit și peste 60 sunt date dispărute după ce două nave au naufragiat în largul coastei sudului Italiei.

Organizația caritabilă germană RESQSHIP a anunțat că a ridicat luni 51 de persoane dintr-o barcă de lemn care se scufunda. A găsit 10 cadavre blocate pe puntea inferioară, lângă insula Lampedusa.

Într-un incident separat din aceeași zi, peste 60 de persoane au fost date dispărute, dintre care 26 se temeau să fie copii, a declarat Medicii fără Frontiere (MSF).

Ambarcațiunile transportau migranți care plecaseră din Libia și Turcia, au declarat agențiile ONU, potrivit BBC.

Supraviețuitorii naufragiului de lângă Lampedusa au fost predați pazei de coastă italiene și luați la țărm luni dimineață. Decedații au fost aduși pe insulă, potrivit RESQSHIP.

Barca a pornit din Libia și transporta migranți din Siria, Egipt, Pakistan și Bangladesh, au declarat într-o declarație comună agenția ONU pentru refugiați UNHCR, Organizația Internațională pentru Migrație (IOM) și agenția ONU pentru copii UNICEF.

Un alt naufragiu

Celălalt naufragiu a fost situat la aproximativ 125 de mile în largul coastei Calabriei, în sudul Italiei, au spus agențiile.

Una dintre cele 12 persoane supraviețuitoare a murit după debarcare, a spus paza de coastă italiană.

Shakilla Mohammadi de la MSF a spus că a auzit de la supraviețuitori că 66 de persoane nu au fost găsite, inclusiv cel puțin 26 de copii, unii de doar câteva luni.

„Familii întregi din Afganistan sunt presupuse moarte. Au plecat din Turcia cu opt zile în urmă. Ne-au spus că nu au veste de salvare și că unele nave nu s-au oprit să le ajute”, a spus ea într-un mesaj.

Mediterana este cea mai mortală rută de migrație cunoscută din lume.

Peste 23.500 de migranți au murit sau au dispărut în apele sale din 2014, potrivit datelor ONU.

Citește și: (VIDEO) Mehedințean arestat pentru furt în formă continuată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

80 de trenuri vor sta o oră în gări,...

Peste 80 de trenuri aparţinând tuturor operatorilor de transport...

ȘTIRI GdS