32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO persoană dispărută în Masivul Vâlcan căutată cu drone a fost găsită decedată

O persoană dispărută în Masivul Vâlcan căutată cu drone a fost găsită decedată

O persoană dată dispărută în zona submontană a Masivului Vâlcan a fost găsită decedată într-o râpă de către salvamontiştii din Gorj, după ce a fost căutată pe teren şi cu mai multe tipuri de drone, transmite Agerpres.

„Persoana dispărută a fost găsită, din păcate decedată, căzută cca 5 metri într-o râpă. După efectuarea cercetărilor la faţa locului de către poliţie, salvamontiştii vor recupera trupul victimei şi îl vor preda IML”, a transmis Salvamont România pe pagina de Facebook.

Persoană găsită decedată

Pe lângă echipajul de căutare terestră, salvamontiştii au realizat şi cercetare aero cu drone cu cameră clasică şi drone cu termoviziune, inclusiv cu programul de analiză cu AI (inteligenţa artificială) a datelor colectate de drone, precum şi acvatică în fântânile din zonă, folosindu-se o dronă subacvatică.

La această acţiune au fost solicitaţi să participe şi salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj. Au intervenit, ca echipă de sprijin, la solicitarea IPJ Gorj, salvatorii din Baza centrală Salvamont Târgu-Jiu şi posturile Salvamont Runcu şi Padeş.

CITEŞTE ŞI: Arbitra Stephanie Frappart, escortată de poliţie după finala Cupei Greciei 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS