31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFlorian Coldea și Dumitru Dumbravă, plasați de DNA sub control judiciar 

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, plasați de DNA sub control judiciar 

Fostul șef al SRI Florian Coldea și fostul general SRI Dumitru Dumbravă, autorul sintagmei „câmpul tactic” din justiție, au fost plasați joi noapte de procurorii DNA, după audieri maraton, sub control judiciar cu cauțiune de 500.000 de lei, potrivit Agerpres.

Coldea a ieşit vineri din sediul DNA după mai bine de 15 ore de audieri, refuzând să facă declaraţii jurnaliştilor. Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați la DNA, joi, într-un dosar de trafic de influență.

Cauțiunea pentru Coldea și Dumbravă, stabilită la suma de 500.000 de lei

Cauțiunea pentru Coldea și Dumbravă a fost stabilită la suma de 500.000 de lei, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. În același dosar sunt anchetați un avocat, dar și un șofer, după ce omul de afaceri Cătălin Hideg a depus un denunț.

El susține că cei doi generali i-ar fi cerut 600.000 de euro ca să intervină pe lângă un judecător, într-un dosar al Parchetului European. Florian Coldea a fost audiat până spre dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Fostul șef operativ al SRI este cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani. Aceeași măsură a fost luată și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă.

Omul de afaceri Cătălin Hideg susţine că cei doi generali i-ar fi promis că vor interveni pe lângă un judecător pentru o sentinţă favorabilă. Hideg este cercetat pentru fraude cu fonduri europene de 3 milioane de euro. În schimb, cei doi ar fi cerut, prin intermediul unui avocat, 600.000 de euro.

Ca să se piardă urma banilor, s-au încheiat contracte de consultanţă încheiate între o firmă de avocatură şi Hildeg. Apoi cu firma fostului general Dumbravă, care la rândul lui a făcut un contract cu firma lui Coldea.

Surse apropiate anchetei spun că la Coldea ar fi ajuns 100.000 de euro.

Omul de afaceri Cătălin Hideg susţine că le-a înmânat procurorilor 20 de înregistrări audio

Omul de afaceri Cătălin Hideg susţine că le-a înmânat procurorilor 20 de înregistrări audio, în care cei doi intermediari, un avocat şi un alt om de afaceri, îl avertizează că generalii sunt supăraţi că nu a plătit cei 600.000 de euro.

Florian Coldea este general de brigadă în rezervă cu o stea, are 53 de ani şi a îndeplinit funcția de director adjunct al Serviciului Român de Informații, dar şi de director interimar SRI.

În anul 2017, el a fost suspendat din funcţia de prim adjunct al şefului SRI, după ce fostul parlamentar Sebastian Ghiță a dezvăluit că a fost în concedii de lux împreună cu Florian Coldea şi soţia lui.

Citeşte şi: Tânăr lovit de maşină pe o trecere pentru pietoni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS