13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBulgarul prins cu droguri la PTF Bechet, condamnat cu executare

Bulgarul prins cu droguri la PTF Bechet, condamnat cu executare

Tribunalul Dolj a condamnat la patru ani de închisoare un cetăţean bulgar de 53 de ani, deferit justiţiei pentru trafic de droguri de risc. La sfârşitul lunii august 2023, în camionul condus de cetăţeanul bulgar, poliţiştii de frontieră din Bechet au descoperit peste un milion de comprimate ce conţin Alprazolam. Este cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţe din categoria drogurilor de risc, au explicat oamenii legii. Comprimatele au o valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Poliţiştii de frontieră au precizat că cetăţeanul bulgar urma să ajungă în Suedia.
„În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia. Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al ansamblului rutier. Astfel, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente.

În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam. Substanţa se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, au precizat oamenii legii.

Captură de droguri de 3 milioane de euro

Poliţiştii de frontieră au mai explicat că este cea mai mare captura de medicamente ce contin droguri de risc.
„Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro”, au precizat poliţiştii. Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT. Pe 27 august, anchetatorii au dispus reţinerea cetăţeanului bulgar. Bărbatul a fost acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pe 28 august 2023, inculpatul a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Pedeapsă cu executare pentru trafic de droguri

Cetăţeanul bulgar a fost trimis în judecată în noiembrie 2023, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 4 aprilie. Inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat la patru ani de înschisoare cu executare. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (27 august 2023 – 4 aprilie 2024). Instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat.
De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea comprimatelor ce conţin Alprazolam.

„Dispune confiscarea de la inculpatul Y.L. a următoarelor cantităţi de droguri: – 1.186.710 comprimate ce conţin „Alprazolam” (probă), ambalate în 79.114 folii, introduse în 11 cutii şi 28 de comprimate ce conţin „Alprazolam” (contraprobă), ambalate în 5 folii, rămase după efectuarea analizelor de laborator”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

Citeşte şi: Pedeapsă cu executare pentru agresorul sexual de pe strada Lămâiţei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS