20.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPedeapsă cu executare pentru agresorul sexual de pe strada Lămâiţei

Pedeapsă cu executare pentru agresorul sexual de pe strada Lămâiţei

Judecătoria Craiova a condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare un bărbat de 56 de ani, deferit justiţiei pentru agresiune sexuală şi ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a atins în zona intimă o femeie de 60 de ani, după care şi-a dat pantalonii jos în faţa ei. Incidentul a avut loc pe 17 august 2023, pe strada Lămâiţei din Craiova.

Poliţiştii doljeni au precizat că agresorul a fost identificat la scurt timp după comiterea faptelor. Este vorba de un bărbat de 56 de ani, din comuna Bărăşti, judeţul Olt.

„În seara zilei de 17 august 2023, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie de 60 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Lămâiţei, un bărbat pe care nu-l cunoaşte ar fi atins-o în zonele intime şi ar fi săvârşit acte de exhibiţionism în faţa ei. În baza semnalmentelor oferite de femeie şi a cercetărilor efectuate, în noaptea de 17/18 august, poliţiştii au identificat un bărbat de 56 de ani, din comuna Bărăşti, judeţul Olt, bănuit de comiterea faptei”, au precizat poliţiştii doljeni.

Suspectul a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de agresiune sexuală şi ultraj contra bunelor moravuri. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 18 august 2023. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

Agresiune sexuală pe strada Lămâiţei

Inculpatul a fost deferit justiţiei în septembrie 2023, în stare de arest preventiv. În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat că cum a procedat inculpatul.
„În data de 17.08.2023, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla pe strada Lămâiţei din Craiova, a atins-o în zona organelor genitale şi în zona feselor pe persoana vătămată, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, în condiţiile în care inculpatul s-a apropiat din spatele persoanei vătămate, prin surprindere, astfel persoana vătămată fiind incapabilă să reacţioneze şi să opună rezistenţă.

În data de 17.08.2023, în jurul orei 16.00, după comiterea infracţiunii de agresiune sexuală descrisă mai sus, în timp ce se afla pe str. Lămâiţei din Craiova, şi-a expus organul genital şi s-a masturbat, fiind observat de persoana vătămată”, eu explicat anchetatorii.

Pedeapsă cu executare pentru agresiune sexuală

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 2 aprilie.
Bărbatul a fost găsit vinovat şi condamnat pentru infracţiunile comise. După contopirea pedepselor, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (18 august 2023 – 2 aprilie 2024).
Instanţa a mai dipus menţinerea arestului preventiv faţă de bărbatul de 56 de ani. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

Citeşte şi: Doljean condamnat definitiv pentru trafic de persoane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS