13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlertă cu bombă într-un spital din Moscova

Alertă cu bombă într-un spital din Moscova

Circa 900 pacienţi dintr-un spital din Moscova au fost evacuaţi luni în urma unei alerte cu bombă. Printre cei internaţi acolo se numără şi răniţi în urma atacului armat comis vineri seară în sala de concerte Crocus City Hall, relatează presa rusă citată de agenţia EFE și Agerpres.

Conducerea spitalului Pirogov a primit o scrisoare în care se susţinea că pe mai multe etaje ale clădirii centrului medical au fost ascunse rucsacuri cu explozivi care urmau să fie activaţi în 40 de minute. Pirotehniştii ruşi acţionează la faţa locului.

O altă alertă cu bombă a impus duminică evacuarea unui mall din Sankt Petersburg

O altă alertă cu bombă a impus duminică evacuarea unui mall din Sankt Petersburg, iar o femeie a fost arestată după încă o alertă falsă cu bombă, ce a vizat un avion care urma să decoleze de la Moscova spre capitala Armeniei, Erevan.

Conform ultimelor date oficiale, atentatul de vineri seară asupra sălii de concerte Crocus City Hall, la 20 de kilometri de centrul Moscovei, s-a soldat cu 137 de morţi şi 182 de răniţi. Dintre răniţi, 97 sunt în continuare internaţi, cu răni cu grade diferite de severitate, relatează agenţia DPA.

Patru terorişti înarmaţi au deschis focul asupra participanţilor veniţi la un concert

Patru terorişti înarmaţi au deschis focul asupra participanţilor veniţi la un concert rock. Atacatorii au reuşit să fugă, dar au fost în cele din urmă arestaţi, împreună cu alţi şapte suspecţi. Gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul în mai mult mesaje.

Într-un mesaj către naţiune, sâmbătă, preşedintele rus Vladimir Putin nu a făcut nicio referire la această grupare teroristă, precizând în schimb că cei patru suspecţi au fost prinşi în timp ce încercau să fugă spre graniţa ucraineană.

Ucraina a negat orice implicare în atac

Ucraina a negat orice implicare în atac. Occidentul consideră credibilă implicarea grupării ISIS, indicând spre Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K).

Cei patru suspecţi au fost prezentaţi unei instanţe ruse și au fost arestați preventiv pentru două luni. În imaginile de la tribunal ei apar cu semne vizibile de violenţă.

Citeşte şi: Boabele de cacao, mai valoroase decât cuprul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS