22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOltean arestat pentru exploatarea sexuală a unei minore de 15 ani

Oltean arestat pentru exploatarea sexuală a unei minore de 15 ani

Tribunalul Olt a dispus, duminică, arestarea preventivă a unui bărbat acuzat de trafic de minori și viol, ambele în formă continuată. Potrivit procurorilor DIICOT, bărbatul a racolat o minoră de 15 ani, cu care a întreținut relații sexuale. Ulterior, minora ar fi fost determinată să întrețină relații sexuale și cu alți bărbați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 și 300 de lei.

Anchetatorii au explicat că minora a fost racolată de inculpat în ianuarie, anul acesta.

”În urma cercetărilor efectuate, s-a reținut că, în  luna ianuarie 2024, inculpatul a racolat o persoană vătămată minoră (în vârstă de 15 ani), pe care a adăpostit-o în locuința sa și a întreținut cu aceasta, în mod repetat, relații sexuale. La scurt timp, profitând de sentimentele victimei față de el, precum și de starea de vulnerabilitate în care se afla (vârsta fragedă, neînțelegeri cu familia), inculpatul a determinat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 300 de lei, pe care și le-a însușit integral. De asemenea, acesta a racolat clienți, a negociat tarifele și a pus la dispoziție locuința în scopul obținerii de beneficii materiale din exploatarea sexuală a victimei”, au precizat procurorii.

Oltean arestat pentru viol și trafic de minori

Duminică, procurorii au dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore. Tot duminică, bărbatul a fost dus la Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea procurorilor și a dispus arestarea inculpatului.

”Admite propunerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism – Biroul Teritorial Olt, formulată în dosarul de urmărire penală nr. 19/57/P/2024, la data de 25.02.2024. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G. M., începând cu data de 25.02.2024 până la data de 25.03.2024, inclusiv”, au dispus judecătorii.

Hotărârea Tribunalului Olt nu este definitivă și a fost contestată de bărbatul arestat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS