15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzător de canabis şi ecstasy, trimis în judecată de DIICOT

Vânzător de canabis şi ecstasy, trimis în judecată de DIICOT

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr de 27 de ani, acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. Inculpatul a fost prins în flgrant de oamenii legii în timp ce vindea 72 de comprimate ecstasy şi 100 de grame de canabis cu 7.800 de lei. Tânărul a fost arestat preventiv pe 13 octombrie 2023, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Potrivit anchetatorilor, acţiunea de prindere în flagrant a suspectului a fost organizată pe 12 octombrie 2023, în Slatina, Olt. Este vorba de un tânăr de 27 de ani, care încerca să vândă droguri cu suma de 7.800 de lei.

„În municipiul Slatina, a fost realizată prinderea, în flagrant delict, a unui tânăr, de 27 de ani, din comuna Brebeni, în timp ce punea în vânzare 72 de comprimate ecstasy şi 100 de grame de canabis, pentru 7.800 de lei. Ulterior, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară, ambele în comuna Brebeni, la locuinţele a trei bărbaţi, cu vârstele de 22, 27 şi 50 de ani. Aceştia sunt bănuiţi că, în perioada februarie – septembrie, ar fi pus în vânzare droguri de risc şi de mare risc, respectiv canabis şi MDMA, către consumatori din judeţul Olt”, au precizat oamenii legii.

7.000 de doze, ridicate în urma percheziţiilor

În urma percheziţiilor au fost descoperite instalaţii de întreţinere a plantelor, fertilizatori, îngrăşăminte vegetale şi cântare de precizie. De asemenea, au fost ridicate comprimate de MDMA, 100 de grame de canabis şi nouă plante de canabis. În plus, au fost descoperite aproximativ 7 kilograme de substanţe cu efecte psihoactive (echivalentul a 7.000 de doze). Au mai fost ridicate sumele de 14.800 de lei, 1.285 euro şi 80 de lire sterline.


Pe 13 octombrie, tânărul de 27 de ani a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Vânzător de canabis şi ecstasy, trimis în judecată de DIICOT

La sfârşitul lunii ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt şi urmează să intre în procedură de cameră preliminară.

Pe 31 ianuarie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de tânărul de 27 de ani. Hotărârea Tribunalului Olt a fost contestată de inculpatul arestat la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, judecătorii craioveni au respins ca nefondată contestaţia inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: Primar condamnat definitiv pentru luare de mită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS