12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTâlhărie într-un magazin din Craiova

Tâlhărie într-un magazin din Craiova

Poliţiştii au dispus reţinerea a două persoane, un bărbat din comuna Bratovoeşti şi o femeie din Craiova, acuzaţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Potrivit oamenilor legii, femeia a fost prinsă la furat într-un magazin de pe Calea Unirii din Craiova. A urmat o altercaţie în urma căreia administratorul magazinului a fost agresat de partenerul femeii.

Incidentul violent a avut loc în seara de Crăciun, într-un magazin de pe Calea Unirii din Craiova. Poliţiştii doljeni spun că totul a început după ce femeia a fost prinsă la furat.

„În seara zilei de 25 decembrie, în jurul orei 21.20, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, două persoane, un bărbat şi o femeie, ar fi încercat să sustragă bunuri din incinta unei societăţi comerciale de pe strada Calea Unirii. Femeia a fost surprinsă de către administratorul societăţii.
Ulterior, între cele două persoane şi administratorul societăţii ar fi avut mai multe discuţii contradictorii, moment în care acesta din urmă ar fi fost lovit de către bărbat, cei doi plecând într-o direcţie necunoscută”, au precizat oamenii legii.

Cei doi suspecţi au fost identificaţi în cursul zilei de 27 decembrie, în Craiova. Este vorba de un bărbat de 37 de ani, din Bratovoeşti, şi de o femeie de 41 de ani, din Craiova.

Reţinuţi pentru tâlhărie calificată

Pe 27 decembrie, după ce au fost audiaţi, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Inculpaţii sunt acuzaţi de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Poliţiştii doljeni au mai explicat că, în cursul zilei de 28 decembrie, persoanele reținute urma să fie duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.

Potrivit Codului Penal, tâlhăria calificată reprezintă tâlhăria săvârşită în anumite împrejurări. Este vorba de tâlhăria comisă prin folosirea unei arme ori substanţe explozive sau de o persoană mascată, tâlhăria comisă în timpul nopţii sau prin violare de domiciliu ori sediu profesional. Tâlhăria calificată se pedepseşte cu închisoarea de la trei la zece ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Citeşte şi: Băut şi fără permis, a furat maşina cumnatului şi a provocat un accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS