25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru furturi comise în Franţa, încarcerat la Craiova

Condamnat pentru furturi comise în Franţa, încarcerat la Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins cererea de extrădare formulată de autorităţile franceze pe nunele unui doljean de 36 de ani, condamnat în Franţa pentru comiterea mai multor furturi. În schimb, instanţa a dispus ca bărbatul să execute pedeapsa de trei ani de închisoare într-un penitenciar din ţară. Inculpatul a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii noiembrie, în baza unui mandat european de arestare emis de autotităţile franceze.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul a fost ridicat în baza unui mandat european de arestare.
„În cursul zilei de 28 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj și Secției nr.10 Poliție Rurală Poiana Mare au depistat, în comuna Ghidici, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitate, urmărit internațional.
Față de acesta, autoritățile judiciare din Franța au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a unui număr de șase infracțiunii de furt și aderarea la un grup infracțional organizat, fiind condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare”, au precizat oamenii legii.

În aceeaşi zi, persoana urmărită a fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Pe 29 noiembrie, bărbatul a fost arestat preventiv în vederea extrădării.

Execută în ţară pedeapsa primită în Franţa

Pe 27 decembrie, după ce a cerut lămuriri autorităţilor franceze, instanţa a respins cererea de executare a mandatului european de arestare. Judecătorii au dispus ca bărbatul să execute pedeapsa într-un penitenciar din ţară.

„Dispune punerea în executare a pedepsei de trei ani închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsa de trei ani închisoare perioada arestării preventive executată în statul de condamnare, de la 30.06.2021 până la 10.06.2022 şi perioada reţinerii şi arestării preventive în procedura mandatului european de arestare de la 28.11.2023 la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe 21 decembrie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de bărbatul de 36 de ani. Mandatul de arestare a fost prelungit până pe data de 27 ianuarie, inclusiv.

Citeşte şi: Slovac prins cu cocaină în Craiova, în arest

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS