20.1 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRazie pe șoselele din Mehedinți

Razie pe șoselele din Mehedinți

Poliţiştii mehedințeni au acţionat, în ultimele 48 de ore, în tot județul, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru:

  • depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive,
  • sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 374 sancțiuni contravenționale, în valoare de 106.670 de lei.

Pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 24 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

La volan fără permis de conducere

Polițiștii Secţiei Rurală Baia de Aramă au depistat, în trafic, un bărbat de 26 de ani, din comuna Godinești. Acesta conducea un autoturism pe DJ 670, în localitatea Nadanova, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii din orașul Strehaia, au depistat, în trafic, un bărbat de 39 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Câmpului. Acesta avea exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendată.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Rurală Cujmir au depistat, în trafic, un bărbat de 43 de ani, din comuna Dârvari. Acesta conducea un autoturism pe DJ 562 B, în localitatea Gemeni, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, sub apectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare. Este eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri.

Citește și: Olt: Cercetat după ce a condus băut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS