22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMita pentru obţinerea permisului a ajuns la 300 de euro

Mita pentru obţinerea permisului a ajuns la 300 de euro

Procurorii doljeni au dispus reţinerea unui bărbat de 35 de ani, instructor auto, suspectat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Potrivit oamenilor legii, suspectul a cerut 1.500 de lei unei persoane care a urmat cursurile unei școli de șoferi din Craiova. În schimbul banilor, a promis că va „aranja” proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Ofiţerii anticorupţie au explicat că suspectul a fost prins în flagrant, în cursul zilei de luni, în timp ce primea cei 1.500 de lei de la elev. Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc ăn Craiova.

„Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un instructor auto, în timp ce primea o sumă de bani de la un cursant, în schimbul traficării unei presupuse influențe asupra polițiștilor examinatori cu care persoana în cauză urma să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Instructorul auto autorizat, în vârstă de 35 de ani, a cerut suma de 1.500 de lei de la o persoană care parcursese cursurile unei școli de șoferi din municipiul Craiova, pretinzând că, în schimbul banilor primiți, va interveni pe lângă polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, astfel încât cursantul să promoveze facil și sigur proba practică pentru obținerea permisului de conducere”, au precizat oamenii legii.

Tot luni, intructorul auto a fost reţinut pe procurori pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influență. Anchetatorii au mai precizat că suspectul urma să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS