17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puțin 15 morți după scufundarea unui feribot în Indonezia

Cel puțin 15 morți după scufundarea unui feribot în Indonezia

Cel puțin 15 morți după ce un feribot s-a scufundat în largul insulei Sulawesi din Indonezia, potrivit autorităților locale.

Feribotul avea 40 de pasageri la bord când s-a scufundat la aproximativ miezul nopții (16:00 GMT). Autoritățile caută 19 persoane care rămân dispărute.
Șase pasageri au fost salvați și sunt tratați la spital, a anunțat luni agenția națională de căutare și salvare a Indoneziei

Nu era clar câți oameni se aflau la bord, deoarece nu este neobișnuit în Indonezia ca numărul real de pasageri de pe o barcă să difere.

Muhamad Arafah, șeful agenției locale de căutare și salvare din orașul Kendari, a spus că sunt două echipe de căutare. „Prima echipă se va scufunda în jurul locului accidentului. A doua echipă va efectua o măturare deasupra suprafeței apei în jurul locului accidentului. Sunt folosite bărci,” potrivit www.aljazeera.com.

Alte accidente de feribot

Accidentele cu feribotul nu sunt neobișnuite în Indonezia, care este cea mai mare țară arhipelag din lume, cu peste 17.000 de insule.

În 2018, 192 de persoane s-au înecat când un feribot supraîncărcat s-a scufundat pe lacul Toba de pe insula Sumatra.

În mai anul trecut, un feribot cu peste 800 de persoane la bord a eșuat în apele din largul provinciei Nusa Tenggara de Est. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Citește și: Primarul unui oraș ecuadorian, asasinat în stradă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS