11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii la traficanţii de droguri care foloseau o aplicaţie criptată

Percheziţii la traficanţii de droguri care foloseau o aplicaţie criptată

Ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins, ieri, la domiciliile unor persoane din Dolj, suspectate de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Procurorii DIICOT au eplicat că suspecţii au vândut droguri prin intermediul unei aplicaţii criptate de comunicare. Grupul online care folosea aplicaţia ar fi ajuns la 4.000 de persoane, printre care şi minori.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022 , mai multe persoane au creat, prin intermediul unei aplicații criptate de comunicare, un grup online, cu peste 4.000 de utilizatori, în scopul intermedierii legăturii între dealeri de droguri și consumatori, inclusiv minori, astfel fiind comercializate, în mod repetat, droguri de risc și mare risc”, au explicat anchetatorii.

Tot ieri, după percheziţii, la sediul DIICOT din Craiova urma să fie duse la audieri mai multe persoane. Percheziţiile de ieri fac parte dintr-o amplă operațiune la care participă procurorii DIICOT, Poliția Română și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române. În total, în cursul zilei de joi, la nivel naţional, au fost efectuate 58 de acțiuni operative. Au fost vizate grupurile infracționale specializate în trafic de droguri de risc și mare risc. În cadrul operațiunii au fost puse în executare aproximativ 300 de mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 300 de mandate de aducere.

Citeşte şi Medic stomatolog din Craiova, după gratii pentru decontări fictive de la CAS Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS