10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedic stomatolog din Craiova, după gratii pentru decontări fictive de la CAS Dolj

Medic stomatolog din Craiova, după gratii pentru decontări fictive de la CAS Dolj

Judecătoria Craiova a dispus, marţi, arestarea preventivă a unei femei de 33 de ani, din Craiova, medic stomatolog. Potrivit oamenilor legii, femeia ar fi decontat servicii medicale stomatologice fictive la CAS Dolj. Prejudiciul ar fi de peste 98.000 de lei. Femeia este suspectată de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Poliţiştii doljeni au explicat că femeia este suspectată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

„La data de 22 martie, având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, polițiștii au efectuat şase percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova şi comuna Radovan. Percheziţiile au fost făcute atât la domiciliul unor cadre medicale, cât și la sediul cabinetelor medicale în care aceștia asigură asistență medicală de specialitate. În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri şi medii de stocare, ce constituie mijloce de probă”, au precizat poliţiştii.

Prejudiciul adus CAS Dolj, aproape 100.000 de lei

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că decontarile fictive au fost făcute de suspectă în perioada mai 2022 – februarue 2023. Prejudiciul adus Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de aproape 100.000 de lei, mai susţin oamenii legii.

„Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, femeia de 33 de ani, în calitate de medic stomatolog, prin completarea și depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus și mențiunt în eroare reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând și decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obținerea unui folos patrimonial injust. Prejudiciul cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de peste 98.000 lei”, au mai explicat anchetatorii.

După gratii pentru decontări fictive de la CAS Dolj

În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de luni, femeia a fost reținută de poliţişti pentru 24 de ore. Este cuzată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. În aceeaşi zi, medicul stomatolog a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Ieri, după o noapte petrecută în arest, femeia a fost dusă la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea medicului pentru o perioadă de 30 de zile.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatei S.S.C. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2023 până la data de 21.06.2023, inclusiv. Respinge cererile formulate de inculpată, prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, au dispus judecătorii. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de medicul arestat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS