10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedic craiovean, reţinut pentru uciderea a patru pacienţi

Medic craiovean, reţinut pentru uciderea a patru pacienţi

UPDATE: În acestă după-amiază, după audieri, procurorii au dispus plasarea sun control judiciar a medicului Alin Demetrian.

Poliţiştii doljeni au dispus, ieri, reţinerea unui medic de 46 de ani, suspectat de comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă. Potrivit oamenilor legii, medicul ar fi responsabil pentru decesul a patru pacienţi. Aceştia din urmă ar fi decedat în urma unor intervenţii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice.

Potrivit oamenilor legii, medicul este cercatat pentru comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale. Potrivit unor surse judiciare, se pare că este vorba de dr. Alin Demetrian, șeful Secției de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova.

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, au precizat oamenii legii.

Aceştia din urmă mai spun că medicul urmează să fie dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.

Spitalul de Urgenţă Craiova nu ştie despre anchetă

În urmă cu puţin timp, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au emis un punct de vedere oficial despre acesată situaţie. Pe scurt, conducerea unităţii medicale spune că nu a fost informată despre acestă anchetă.

„În mod oficial, SCJU nu a fost informat despre măsurile dispuse într-o astfel de anchetă. Este o surpriză pentru noi, nu țin minte sa fi existat astfel de acuzaţii. Însă spitalul nu este nici organ de anchetă, nici comisie de malpraxis, astfel încât nu ne putem pronunța cu privire la acuzații și nu putem emite vreo sentința. Nu putem decât să lăsăm organele abilitate să cerceteze și să punem la dispoziție documentele solicitate”, a trasmis conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova.

Ce venituri şi ce avere are şeful de secţie

Gazeta de Sud scria, în toamna anului trecut, despre averile şefilor de secţii din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova.

În cazul şefului Secţiei de Chirurgie Toracică, averea sa şi a soţiei era impresionantă. Cei doi deţin opt terenuri. Două dintre ele, agricole, se află în localităţile doljene Leu şi Coşoveni (50.000 mp şi 1.000 mp). Încă un teren, tot agricol, se află în localitatea Săruleşti din judeţul Călăraşi (9.692 mp). Trecem acum la terenurile intravilane – unul în Cârcea (601 mp) şi patru în Craiova ( 302 mp, 223 mp, 43 mp şi 65 mp). Ajungem la capitolul clădiri. Alin Demetrian este unicul proprietar al unei garsoniere şi al unui apartament în Bucureşti.

Alături de soţie mai are trei apartamente şi o casă în Craiova, o casă în Cârcea şi încă un apartament în Năvodari, Constanţa. Medicul spunea că nu deţine nicio maşină, fiindcă a vândut două autoturisme, în septembrie 2021, şi a încasat pe acestea 18.700 de euro. În plus, medicul a mai vândut o casă, pe care a încasat 80.500 de euro. Medicul a declarat că avea în conturi, la momentul completării documentului, 16.011 de lei şi 29.965 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS