5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat cu executare după ce a condus de patru ori fără permis

Condamnat cu executare după ce a condus de patru ori fără permis

Judecătoria Craiova a condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare un tânăr de 19 ani, din comuna Rojişte, acuzat de comiterea a patru infracţiuni de conducere fără permis. Potrivit oamenilor legii, pe 3 iulie, tânărul a provocat şi un accident rutier.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, în iulie şi august, tânărul a condus fără permis de trei ori. A fost depistat conducând fără permis prima dată în vara anului 2021.
„Tânărul a fost depistat de poliţiştii Postului de Poliţie Rojişte, la data de 3 august și 31 iulie, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Rojişte, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
De asemenea, polițiștii au stabilit că tânărul, la data de 3 iulie, în intervalul orar 19.00-21.00, ar fi condus un autoturism în localitatea Rojiște, deși nu deține permis de conducere, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Tot din cercetari, polițiștii au stabilit că și la data de 1 august 2021, tânărul ar fi condus pe raza comunei Rojiște un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule”, au precizat oamenii legii.

Pedeapsă cu executare pentru conducere fără permis

Pe data de 6 august, tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 7 august, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
Mandatul de arestare a fost prelungit de Judecătoria Craiova de trei ori. În octombrie, instanţa a dispus menţinerea măsurii preventive faţă de inculpat pentru 60 de zile.

Inculpatul a fost deferit justiţiei în august, pentru comiterea patru infracţiuni de conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care l-a condamnat pe inculpat pentru cele patru infracţiuni comise. După contopirea pedepselor, doljeanul a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare cu executare. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost contestată de doljeanul condamnat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS