16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat la domiciliu, depistat conducând fără permis

Arestat la domiciliu, depistat conducând fără permis

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea unui bărbat de 31 de ani, din comuna Ghidici, acuzat de evadare şi conducere fără permis. Potrivit oamenilor legii, bărbatul, care a fost arestat la domiciliu la începutul lunii septembrie, a fost depistat conducând cu permisul suspendat. Doljeanul este judecat într-un dosar de conducere fără permis şi tâinuire.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul a fost depistat conducând fără permis în comuna Ghidici.

„La data de 7 noiembrie, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au oprit pentru control, pe strada Mihai Viteazul din comuna Ghidici, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii, s-a stabilit faptul că bărbatul figura ca având dispusă de către Judecătoria Calafat măsura arestului la domiciliu. De asemenea, din verificări, poliţiştii au stabilit că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat”, au precizat oamenii legii.

În cursul zilei de marţi, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru evadare şi conducere fără permis. Ulterior, anchetatorii au solicitat instanţei de judecată înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 10 noiembrie.

Judecat pentru comiterea a trei infracţiuni

Pe 15 martie, acelaşi bărbat era reţinut de poliţiştii din Poiana Mare, pentru comiterea a trei infracţiuni. Poliţiştii au explicat că, în decembrie 2021, suspectul fusese depistat conducând cu permisul suspendat. În plus, bărbatul de 31 de ani a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar şi recoltarea de probe de sânge. La începutul lunii martie, anul acesta, bărbatul ar fi comis şi o infracţiune de tăinuire.

„În noaptea de 8 sapre 9 martie, bărbatul, în timp ce se afla în incinta unei societăţi comerciale din comuna Ghidici, ar fi acceptat să cumpere de la o persoană un număr de 110 pachete cu ţigări, existând suspiciunea că acesta cunoştea provenienţa ilicită a ţigărilor”, au mai susţinut poliţiştii.

Pe data de 9 martie, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Calafat. Pe 9 septembrie, instanţa a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Între timp, în aprilie, inculpatul a fost deferit justiţiei. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Calafat. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 11 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS