22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞofer de autobuz, amendat penal pentru agresarea unui călător

Şofer de autobuz, amendat penal pentru agresarea unui călător

Curtea de Apel Craiova a admis apelul formulat de un şofer al RAT Craiova, la data faptei, condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. La apel, instanţa i-a aplicat inculpatului o amendă penală de 3.600 de lei. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi agresat un călător care i-a reproşat că uşile autobuzului nu funcţionau. Incidentul a avut loc în seara zilei de 25 iulie 2019, într-o staţie de pe bulevardul Decebal din Craiova.

Anchetatorii au reţinut că totul a început după ce un călător i-a reproşat şoferului că uşile autobuzului nu funcţionau.
„La data de 25.07.2019, în jurul orei 18.30, persoana vătămată a urcat în autobuzul care circula pe traseul E1, în stația “Parcul Romanescu” dorind să se deplaseze până la stația din zona mall-ului Electroputere Parc. Ajuns în această din urmă stație, un tânăr care se afla în autobuz i-a reproșat șoferului autobuzului faptul că unele dintre ușile autobuzului nu funcționau corespunzător.

În acel moment, inculpatul s-a enervat și a coborât, încercând să îl oprească pe tânărul care i-a atras atenția și i-a cerut explicații. Persoana vătămată a intervenit în conflictul dintre cei doi și a reproșat inculpatului aceleași aspecte referitoare la defecțiunea ușilor autobuzului. În acel moment a izbucnit un conflict între inculpat și persoana vătămată, conflict în cursul căruia cei doi s-au îmbrâncit și insultat reciproc.

În cele din urmă, inculpatul a lovit persoana vătămată cu pumnul în zona feței, în urma loviturii primite aceasta căzând pe asfalt și pierzându-și pentru scurt timp cunoștința, motiv pentru care a solicitat intervenția ambulanței”, se arată în rechizitoriu.

Şoferul a negat că a lovit călătorul

Anchetatorii au mai susţinut că, după aplicarea loviturii, inculpatul a urcat la volan și a continuat cursa. Şi asta „fără a se interesa de starea de sănătate a persoanei vătămate”. Persoana vătămată a fost diagnosticată cu edem cerebral și o leziune a măduvei spinării cervicale.

În faţa anchetatorilor, inculpatul a susţinut că între el și persoana vătămată au existat îmbrânceli reciproce. Victima s-a dezechilibrat și a căzut pe asfalt în urma unei îmbrânceli. În faţa instanţei, bărbatul a declarat că „nu a lovit-o cu pumnii pe partea vătămată ci doar a împins-o pentru a putea să se urce în autobuz, partea vătămată căzând pe trotuar după împingere”.

La același termen de judecată, bărbatul lovit a explicat că, „pe timpul deplasării pe traseu, inculpatul a vorbit la telefon, nefiind suficient de atent și neobservând că ușile autobuzului erau defecte, acestea deschizându-se și închizându-se în timpul deplasării între stații. Călătorii i-au imputat de mai multe ori inculpatului maniera de a conduce autobuzul, însă inculpatul nu a avut nici o reacție”.

Şofer de autobuz, amendat penal pentru agresarea unui călător

Inculpatul a fost deferit justiţiei în martie 2020, pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Pe 3 decembrie 2020, inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat la 9 luni de închisoare cu amanarea aplicării pedepsei. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat. În aprilie 2021, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea cauzei. Dosarul s-a întors la Judecătoria Craiova, instanţă care s-a pronunţat a doua oară în mai, anul acesta.

Inculpatul a primit tot 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Vineri, pe 28 octombrie, instanţa a admis apelul inculpatului. Judecătorii i-au aplicat o amendă penală de 3.600 de lei, tot cu amânarea aplicării pedepsei.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS