3.4 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 186 de morţi, după furtunile violente din Brazilia

(VIDEO) 186 de morţi, după furtunile violente din Brazilia

-

La o săptămână după ce furtunile violente au devastat oraşul brazilian Petropolis, bilanţul a urcat marţi la 186 de morţi, au anunţat autorităţile, în timp ce căutarea a zeci de persoane dispărute continuă, notează AFP.

De la inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale de la 15 februarie, salvatorii au găsit cadavrele a „113 femei şi 73 de bărbaţi”, a făcut precizat poliţia locală, adăugând că printre acestea „33 de victime au fost copii”.

69 de persoane sunt încă dispărute

Potrivit poliţiei, 69 de persoane sunt încă dispărute, număr care a scăzut în ultimele zile, pe măsură ce corpurile au fost identificate sau familiile şi-au găsit rude sănătoase, coform Agerpres.

În plus, peste 800 de persoane care au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele aflate în zone de risc erau în continuare găzduite marţi în unităţi de primire pentru urgenţe.

În urmă cu o săptămână, în câteva ore, seara, a plouat mai mult decât media lunii februarie în acest oraş turistic de 300.000 de locuitori situat la 60 kilometri nord de Rio de Janeiro (sud-est).

Alunecările de teren au distrus zeci de case de pe un deal

Alunecările de teren au distrus zeci de case de pe un deal, iar inundaţiile au făcut ca albiile râurilor să se reverse, smulgând copaci, răsturnând vehicule şi acoperind străzile cu un strat gros de noroi.

În ultimele trei luni, Brazilia a fost lovită de alte ploi torenţiale care au făcut zeci de morţi, în special în statele Bahia (nord-est) şi Minas Gerais (sud-est).

Potrivit specialiştilor, aceste fenomene meteorologice extreme devin din ce în ce mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mai mulți traficanți români de droguri, arestați în Spania....

Mai mulți traficanți români de droguri au fost arestați...

ȘTIRI GdS