16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 20 de hectare de vegetație s-au făcut scrum în Vâlcea

Peste 20 de hectare de vegetație s-au făcut scrum în Vâlcea

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați, ieri, pentru stingerea a trei incendii.

Incendiu la o casă din Cernișoara

În Cernisoara flăcările s-au declanșat la o casă de locuit. Până la stingere, a ars acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe circa 30 mp. După aproximativ o oră de la anunțarea evenimentului, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările sa se propage și la alte bunuri.
Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii unei afumători, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Scânteile rezultate au dus la aprinderea elementelor combustibile ale acoperișului.

Incendiu la o anexă gospodărească

În comuna Nicolae Bălcescu flăcările au cuprins o anexa gospodarească dezafectată și circa 200 ml gard.

În localitatea Oteșani, flăcările au cuprins vegetația uscată dintr-o livadă unde au fost afectați 20 pomi fructiferi și vegetația pe aproximativ 20 de ha de pășune.
În ambele cazuri, flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Incendii de vegetație uscată

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii militari vâlceni au mai fost solicitați pentru stingerea altor 4 incendii de vegetație uscată, după cum urmează:

  • 1 Incendiu în localitatea Rm. Valcea, zona Colonie, unde a ars pe circa 0,002 ha;
  • 1 Incendiu în localitatea Gradistea, unde a ars vegetația pe circa 2 ha;
  • 1 Incendiu în localitatea Babeni, unde a ars vegetatie pe circa 1,5 ha; – 1 Incendiu în localitatea Prundeni, unde a ars vegetatie și lăstarilor pe circa 30 ha).

Cetățenii trebuie să știe că igienizarea terenurilor prin ardere contravine legislației în vigoare, acest lucru putând fi făcut în mod excepțional, doar după obținerea permisului de lucru cu focul, de persoane instruite în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS