31.8 C
Craiova
duminică, 7 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentOlanda: 30 de persoane, arestate în timpul unei manifestaţii împotriva restricţiilor sanitare

Olanda: 30 de persoane, arestate în timpul unei manifestaţii împotriva restricţiilor sanitare

Poliţia olandeză a arestat duminică 30 de persoane la Amsterdam în timpul unei manifestaţii, interzise de autorităţi, contra restricţiilor sanitare în vigoare în Ţările de Jos, unde un nou lockdown a fost impus în faţa răspândirii variantei Omicron, informează AFP.

Mii de persoane s-au adunat în Museumplein, una dintre principalele pieţe ale capitalei olandeze, cei mai mulţi fără mască de protecţie şi încălcând regulile de distanţare fizică. Primarul Femke Halsema a emis un ordin de urgenţă, autorizând poliţia să elibereze piaţa pentru că protestatarii au încălcat interdicţia ce vizează adunările publice în cel mai recent val al epidemiei de COVID-19.

„În urma cererii primarului, poliţia a intervenit şi în total 30 de suspecţi au fost arestaţi”, a anunţat poliţia într-un comunicat, precizând că patru poliţişti au fost răniţi.

Persoanele au fost arestate pentru încălcarea ordinii publice

Persoanele au fost arestate pentru încălcarea ordinii publice, agresiune, posesie de arme şi nerespectarea forţelor de ordine, a adăugat poliţia.

Cel puţin doi manifestanţi au fost răniţi, au raportat mass-media locale.

Poliţia antirevoltă a fost desfăşurată la faţa locului şi unii poliţişti au fost nevoiţi să recurgă la forţă atunci când unii manifestanţi au refuzat să părăsească piaţa în pofida unui avertisment, potrivit poliţiei.

„Aici este Olanda! Puterea poporului!”, a scandat unul dintre manifestanţi.

Restricţiile sanitare sunt severe în Ţările de Jos

Restricţiile sanitare sunt severe în Ţările de Jos. Un nou lockdown a fost impus populaţiei cu o săptămână înainte de Anul Nou, în faţa noului val de COVID-19 şi răspândirii variantei Omicron.

Toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, sălile de cinema, muzeele şi teatrele vor fi închise până pe 14 ianuarie, iar şcolile până cel puţin pe 9 ianuarie.

În exterior sunt autorizate reuniunile a maxim două persoane, exceptând funeraliile. Însă nicio restricţie de circulaţie nu a fost încă decisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS