10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAcţiuni în barurile şi restaurantele care nu respectă măsurile anti-COVID

Acţiuni în barurile şi restaurantele care nu respectă măsurile anti-COVID

Poliţiştii doljeni au făcut, vineri şi sâmbătă, acţiuni cu efective mărite în Craiova. Vizate au fost barurile şi restaurantele care nu au cerut clienţilor certificatele de vaccinare sau nu au închis după orele 21.00. Mai multe persoane care nu au putut prezenta certificatul de vaccinare au fost amendate de poliţişti. Amendă a primit şi o persoană care a ieşit din carantină şi a mers la o sală de pariuri.

Potrivit oamenilor legii, scopul acţiunilor a fost verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Poliţiştii au descoperit nouă baruri şi restaurante care nu repectau măsurile anti-COVID.

„În urma activităţilor de verificare desfăşurate, poliţiştii au constatat că nouă operatori economici nu respectau prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2, în sensul că desfăşurau activităţi de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice după ora 21.00 ori nu efectuau triajul epidemiologic. Au fost întocmite documente ce urmează să fie înaintate către instituţia competentă cu luarea masurilor legale”, au precizat poliţiştii doljeni.

De asemenea, poliţiştii au depistat nouă persoane care care nu aveau certificat de vaccinare. O altă persoană, care ar fi trebuit să fie în carantină la domiciliu, a fost depistată într-o sală de pariuri.

În total, poliţiştii au legitimat 2.700 de persoane şi au verificat aproximativ 1.000 de locaţii și 550 de mijloace de transport. Au fost aplicate 123 de sancțiuni în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei.

A ieşit din carantină şi a mers la pariuri

Poliţiştii doljeni au dat ca exemple mai multe societăţi comerciale care nu au respectat măsurile anti-COVID.

„Cu ocazia activităţilor desfăţurate, în incinta unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Craiova, strada I. Maiorescu, au fost depistate cinci persoane care nu posedau certificat verde, angajaţii societăţii permiţându-le accesul.

Totodată, poliţiştii au constatat că un operator economic cu punct de lucru în Craiova, Bulevardul 1 Mai, nu efectua triajul epidemiologic al clienților, nu asigura verificarea certificatului digital COVID-19 şi nici dezinfectarea obligatorie a mâinilor atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori.

Tot cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii au depistat în incinta unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Craiova, strada George Enescu, un bărbat din localitate, față de care era dispusă măsura carantinării la domiciliu.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei”, au mai precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS